Apple lansează patch-uri de securitate pentru mai multe produse

Apple lansează patch-uri de securitate pentru mai multe produse
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 feb 2022

iPhone, iPad, Apple Watch și Mac sunt produsele pentru care Apple s-a grăbit să lanseze update-uri care rezolvă vulnerabilități, dar și probleme de funcționalitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Gigantul american continuă să fie foarte ocupat cu repararea problemelor de securitatea ale produselor sale. La puțin timp după ce a rezolvat problema cu datele personale ce puteau fi accesate prin Safari, Apple vine cu un nou patch.

De data aceasta, este reparată o vulnerabilitate din WebKit (motorul din Safari). Vizitarea unor site-uri modificate special putea facilita hackerilor controlul de la distanță al dispozitivului.

Samsung promite „până la” patru ani de update-uri pentru flagship-uri CITEȘTE ȘI Samsung promite „până la” patru ani de update-uri pentru flagship-uri

Și nu este vorba de o problemă pur teoretică. Chiar cei de Apple, care, de obicei, nu intră în astfel de detalii, spun că au găsit dovezi conform cărora vulnerabilitatea a fost deja folosită de hackeri.

Este deja al treilea exploit grav pe care Apple îl repară doar în acest început de an, după multe alte probleme de securitate descoperite și anul trecut.

În plus, update-ul pentru macOS rezolvă și o problemă descoperită recent, care consumă rapid bateria laptopurilor când la acestea este conectat un dispozitiv extern pe bluetooth.

Ca de obicei în astfel de situații, utilizatorilor li se recomandă să instaleze cât mai repede update-urile de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
patch
securitate