Google lansează al treilea update de securitate în regim de urgență pe 2022 pentru Chrome

Google lansează al treilea update de securitate în regim de urgență pe 2022 pentru Chrome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2022

Două vulnerabilități descoperite recent în browser-ul Chrome, dintre care una de tip 0-day, au determinat Google să lanseze un nou patch de securitate cu prioritate maximă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a lansat deja al treilea update de securitate în regim de urgență în mai puțin de patru luni pentru Chrome. Acesta vizează două găuri de securitate cu un larg impact asupra utilizatorilor.

CVE-2022-1364 este cea mai gravă dintre cele două. Este o gaură de securitate 0-day, despre care existau dovezi că este exploatată de hackeri. Aceasta poate fi folosită a vedea sau modifica date, ori a executa cod arbitrar.

Funcția de editare a Twitter va veni cu un istoric al modificărilor CITEȘTE ȘI Funcția de editare a Twitter va veni cu un istoric al modificărilor

Nu doar că poate avea consecințe grave, însă vulnerabilitatea are potențialul de a fi folosită împotriva celor mai mulți dintre cele trei miliarde de utilizatori pe care Chrome îi are.

Și mai mult, „unda de șoc” afectează și numeroasele browsere care folosesc motorul Chromium, precum Microsoft Edge, Brave sau Vivaldi.

Google a trebui să rezolve mai multe vulnerabilități grave al browser-ului Chrome în acest început de an, inclusiv o gaură de securitate prin care derulau atacuri mai multe grupări de hackeri din Coreea de Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
update
securitate
chrome