Adobe testează o versiune freemium de Photoshop

Adobe testează o versiune freemium de Photoshop
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 iun 2022

Varianta web de Photoshop ar putea deveni gratuită, însă, cu un abonament pentru cei care au nevoie să folosească facilitățile mai avansate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În octombrie anul trecut, Adobe lansa Photoshop pentru web - o aplicație online care încerca să reproducă interfața și facilitățile complexei aplicații de grafică, care să poată fi accesată dintr-un browser web, fără a fi necesară instalarea unui program.

Dacă, la momentul lansării, Photoshop pentru web era gândit ca un instrument pentru clienți, între timp compania și-a schimbat planurile și vrea să folosească această versiune și pentru a atrage noi utilizatori.

Microsoft Teams promite un sunet mai bun cu ajutorul învățării mecanice CITEȘTE ȘI Microsoft Teams promite un sunet mai bun cu ajutorul învățării mecanice

Astfel, Photoshop pentru web poate deveni o aplicație freemium - funcțiile de bază vor fi disponibile gratuit, dar cine dorește să realizeze operațiuni mai complexe va trebui să plătească un abonament.

Adobe a început deja să testeze această idee în Canada, unde „destule instrumente” pot fi accesate gratuit. Este, oricum, necesar un cont Adobe pentru folosirea fie și gratuită a aplicației.

Nu a fost oferită o estimare pentru lansarea oficială a versiunii web în format freemium și extinderea disponibilității acesteia. Între timp, Adobe încă mai are de lucru pentru îmbunătățirea acesteia și adăugarea câtor mai multe instrumente disponibile în aplicația principală.

viewscnt
Afla mai multe despre
adobe
photoshop