WhatsApp lansează o serie de opțiuni pentru protejarea intimității

WhatsApp lansează o serie de opțiuni pentru protejarea intimității
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 iun 2022

Mai multe informații personale completate de utilizatori pe WhatsApp vor beneficia de un control granular, care le va permite acestora să blocheze accesul pentru anumite persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

WhatsApp extinde opțiunile pe care utilizatorii le au la dispoziție când vine vorba de cine poate vedea informații personale. Până acum utilizatorii aveau trei opțiuni în acest sens - Everyone, My Contacts sau Nobody.

Acum apare o nouă opțiune. "My Contacts Except…" le permite utilizatorilor să specifice anumite contacte care să nu poată vedea unele din informațiile personale.

Avertisment privind fraudele pe LinkedIn CITEȘTE ȘI Avertisment privind fraudele pe LinkedIn

Noua opțiune poate fi folosită, concret, pentru descriere personală de la About, imaginea de profil, posturile de la Status și funcția Last Seen.

Last Seen, în mod special, avea nevoie de o astfel de opțiune. Această funcție arată când a fost online cel mai recent utilizatorul și poate reprezenta un risc privind intimitatea.

Cu aceeași ocazie, WhatsApp a lansat și o funcție prin care utilizatorii pot opri sunetul anumitor persoane în cadrul conferințelor video. Aceasta facilitate este utilă atunci când unii dintre participanți au uitat să-și oprească singuri microfonul sau când se află în apropierea utilizatorului și se creează neplăcutul ecou.

O altă noutate pentru conferințele audio este posibilitatea trimiterii unui mesaj scris în privat unuia dintre participanți, chiar în timpul conferinței și direct din interfața acesteia.

WhatsApp lucrează intens în ultima vreme la mai multe funcții, precum cele lansate acum. Cea mai populară aplicație de comunicare se află mult în urma unora dintre competitori la capitolul funcționalitate și încearcă acum să micșoreze aceste handicap care poate duce la pierderea unora dintre utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
intimitate
conferințe