Meta Pay va avea funcții de portofel digital

Meta Pay va avea funcții de portofel digital
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 iun 2022

Mark Zuckerberg a detaliat, pentru prima oară de la schimbarea brandului, direcția în care va merge serviciul de plăți Meta Pay.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, Meta anunța noul brand al serviciului de plăți al companiei, care din Facebook Pay devenea Meta Pay, pentru a reflecta schimbarea de nume a companiei însăși.

Acum, șeful companiei Mark Zuckerberg a oferit, într-un post pe Facebook, câteva detalii legate despre serviciul de plăți, care, la fel ca multe alte produse Meta, încearcă să se lege, într-un fel sau altul, de așa-zisul metavers.

Meta anunță noi instrumente de monetizare pentru creatorii de conținut CITEȘTE ȘI Meta anunță noi instrumente de monetizare pentru creatorii de conținut

În primul rând, vechile funcții vor fi în continuare disponibile. Meta Pay va putea fi, în continuare, folosit pentru a trimite și primi bani sau pentru cumpărturi în cadrul produselor companiei și oriunde există suport pentru acesta.

În al doilea rând, Zuckerberg spune că același Meta Pay va putea fi folosit pentru a cumpăra produse digitale, de la haine și muzică, la evenimente virtuale și obiecte de artă (digitale).

Un aspect important, spune șeful Meta, va fi „dovada proprietății”. Având această dovadă, utilizatorul își va putea muta proprietățile digitale de pe un serviciu pe altul, cu condiția ca marile companii să se pună de acord asupra unor standarde de interoperabilitate.

Deși Mark Zuckerberg nu spune cu subiect și predicat, descrierea sugerează un portofel digital, cum există deja multe altele, care va avea inclusiv funcții pentru gestionarea NFT-urilor (despre care, recent, Bill Gates a spus că sunt sisteme piramidale).

viewscnt
Afla mai multe despre
meta pay
mark zuckerberg