Firefox va elimina parametrii de urmărire a URL-urilor

Firefox va elimina parametrii de urmărire a URL-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 iun 2022

Facebook și alte site-uri care folosesc parametrii de urmărire pentru a monitoriza click-urile vor pierde această abilitate în cazul utilizatorilor care folosesc Firefox.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Firefox anunță Query Parameter Stripping, o funcție care elimină automat parametrii de urmărire a link-urilor, crescând astfel nivelul de intimitate al utilizatorilor, dar lăsând unele site-uri fără un instrument prețios pentru măsurarea performanței.

Acești parametrii sunt generați pentru contorizarea click-urilor. Puși în continuarea URL-ului obișnuit, un astfel de parametru este de genul „?fbclid=aa7-V4yb6Yfit_9_Pd” sau mult mai lung în cazul în care sunt monitorizate mai multe caracteristici.

Hackerii au spart rețeaua AMD CITEȘTE ȘI Hackerii au spart rețeaua AMD

Facebook și alte site-uri folosesc acești parametrii inclusiv în crearea profilurilor de advertising, care stabilesc reclamele afișate unui anumit utilizator.

În primă fază, Firefox va bloca parametrii folosiți de Facebook, Olytics, Drip, Vero, HubSpot și Marketo. Este foarte posibil ca această listă să crească în timp.

Noua facilitate este integrată în modul Strict al Enhanced Tracking Protection, care poate fi activat din secțiunea Privacy & Security a paginii de configurare a browser-lui. Cu alte cuvinte, aceasta nu trebuie activată special, ci funcționează automat când se folosește cel mai exigent mod de blocare a trackerelor din Firefox.

viewscnt
Afla mai multe despre
firefox
intimitate
url
facebook