Apple plătește 50 de milioane de dolari pentru a scăpa de un proces

Apple plătește 50 de milioane de dolari pentru a scăpa de un proces
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 iul 2022

Posesorii laptopurilor MacBook cu tastatură „fluture” din mai multe state americane vor primi compensații în valoare de 50 de milioane pentru a renunța la procesul intentat Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Apple și utilizatorii care au dat-o în judecată în cadrul unui proces comun au ajuns la un acord. Compania va plăti compensații de 50 de milioane de dolari celor care au fost nevoiți să-și repare laptopurile în California, Florida, Illinois, Michigan, New Jersey, New York și Washington.

În cauză sunt laptopurile MacBook vândute în perioada 2015 - 2019. Acestea foloseau o tastatură foarte sensibilă la praf, ale cărei butoane începeau să funcționeze greșit sau chiar să se blocheze când sub ele intrau și cele mai mici particule de praf.

Rusia amendează Google cu 358 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Rusia amendează Google cu 358 de milioane de dolari

Tastatura laptopurilor vândute în această perioadă folosea un sistem nou, numit fluture, datorită designului interior. Tehnic, tastatura trebuia să ofere un sentiment mai bun la apăsare și scriere.

În proces, Apple a fost acuzată că știa de problema cu praful, dar a ignorat-o și a continuat să vândă laptop cu acest design vreme de mai mulți ani. În urma înțelegerii, Apple nu este obligată să recunoască faptul că ar fi greșit cu ceva.

Compensațiile individuale vor varia între 50 de dolari (dacă reparația a constat doar în înlocuirea câtorva taste) și 395 de dolari (dacă utilizatorul a trebuit să schimbe mai multe tastaturi).

Din cele 50 de milioane de dolari, până la 15 milioane ar putea ajunge la avocați, sub forma comisioanelor legale.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
proces
laptop
macbook
tastatura