iPhone are mai mulți utilizatori decât toate smartphone-urile cu Android la un loc în SUA

iPhone are mai mulți utilizatori decât toate smartphone-urile cu Android la un loc în SUA
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 sep 2022

Pentru prima oară în 15 ani de existență, smartphone-urile Apple au în Statele Unite o bază mai mare de utilizatori decât smartphone-urile celorlalți producători care folosesc Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

iPhone a atins în al doilea trimestru al acestui an cea mai mare cotă de piață în Statele Unite de când există, susțin analiștii de la Counterpoint Research. Sunt luate aici în calcul toate smartphone-urile aflate în folosință cu cele două sisteme de operare, iOS și Android.

Smartphone-urile celor de la Apple dețin acum peste 50% din piața Statelor Unite, mai mult decât cele peste 150 de modele cu Android care sunt folosite în prezent de americani.

Hackerii au spart rețeaua Samsung din SUA CITEȘTE ȘI Hackerii au spart rețeaua Samsung din SUA

Nu este vorba de o creștere bruscă a vânzărilor de iPhone în acest caz, ci de creșterea treptată, an de an, a numărului de oameni care au folosesc unul din smartphone-urile dezvoltate de Apple, susțin analiștii.

Aceeași analiști susțin că același trend este observat și alte „piețe relevante”, unde puterea de cumpărare este mai mare. La nivel global, însă, Android deține peste 70% din piață.

Oricine cumpără un iPhone, indiferent că este nou ori la mâna a doua, reprezintă o nouă sursă de bani pentru Apple, deoarece acesta va folosi, cel mai probabil, unele din numeroasele servicii oferite de companie, de la iCloud și Apple Pay, la serviciile de streaming pentru muzică și filme.

Apple va prezenta miercuri noua serie iPhone 14, în ceea ce va fi primul eveniment cu prezență fizică organizat de compania americană de la izbucnirea pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
smartphone
android
sua