Antifrauda anunță noi amenzi aplicate retailerilor care nu respectă legea plafonării adaosului comercial

Antifrauda anunță noi amenzi aplicate retailerilor care nu respectă legea plafonării adaosului comercial
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 9 nov 2023

Inspectorii Antifraudă au sancționat alte trei firme, două din principalele lanțuri de magazine de comerț cu amănuntul din București și un distribuitor, tot din București, pentru nerespectarea legii privind plafonarea adaosului comercial. Antifrauda are în derulare un număr semnificativ de controale privind plafonarea adaosurilor și a anunțat în mai multe rânduri amenzi mari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Direcția generală antifraudă fiscală (DGAF) continuă verificările privind modalitatea de aplicare a prevederilor OUG nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare", a anunțat ANAF printr-un comunicat.

Ca urmare a verificărilor efectuate în perioada 01-08 noiembrie 2023, inspectorii antifraudă au sancționat două din principalele lanțuri de magazine de comerț cu amănuntul din București, cu amenzi în valoare totală de 2.000.000 de lei, pentru depășirea cotei de adaos comercial de maximum 20% la telemea, mălai, ulei, ouă și pâine.

Totodată, un distribuitor din București a fost amendat cu 900.000 de lei pentru depășirea cotei de maximum 5% față de prețul de achiziție al unor produse din categoria legume-fructe.

Acțiunile de control la operatorii economici care comercializează/distribuie gama de produse ce intră sub incidența acestui act normativ vor continua la nivel național.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
controale
retail
comercianti
adaos comercial