GALERIE FOTO Un român a cumpărat un avion al lui Ovidiu Tender, scos la licitație de ANAF, și îl va transforma în locuință. Avion transportat pe șosea spre casă, mai multe semafoare și semne de circulație au fost scoase

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2024

ANAF a reușit să vândă la licitație un avion de pasageri care i-a aparținut omului de afaceri Ovidiu Tender, pentru 36.000 euro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiscul a încercat de mai multe ori, fără succes, să valorifice aronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82).

ANAF vrea să vândă terenuri ale Elenei Udrea cu cel puțin 2,2 milioane lei CITEȘTE ȘI ANAF vrea să vândă terenuri ale Elenei Udrea cu cel puțin 2,2 milioane lei

Imagini pot fi văzute în GALERIA FOTO

Avionul va fi transformat acum într-o locuință. Toată suprafața de 112 mp va fi complet mobilată iar scaunele vor fi dezasamblate.

Cumpărătorul a plătit 36.000 de euro pentru avionul McDonnell, arată Observator News. Transportul, o provocare în sine, l-a mai costat încă jumătate din prețul aeronavei. Ca să încapă pe drum spre casă avionul lung de 45 de metri și înalt cât un bloc cu trei etaje, autoritățile au fost nevoite să demonteze mai multe semafoare și semne de circulație.

Astfel, străzile din București și Drumul Național 1 au devenit piste pentru un avion de mari dimensiuni, azi-noapte. Aeronava a pornit de la Romaero spre aerodromul din Clinceni. Un traseu dificil, de peste 30 de kilometri. 

Conform raportului de evaluare, avionul a fost pregătit pentru zbor în anul 2011, făcându-i-se reviziile, acesta fiind operațional până în anul 2014. Aeronava se află într-o stare tehnică bună, completă, putând fi repusă în funcțiune după efectuarea procedurilor specifice..

Avionul, model McDonnel Douglas, aparține, potrivit datelor ANAF, companiei Tender SA. În urmă cu peste 15 ani, omul de afaceri Ovidiu Tender anunța achiziția companiei aeriene Jetran Air, cu opt avioane, dintre care șase modele McDonnel Douglas.

O nouã ediție Tezaur: Cu ce dobânzi neimpozabile vine acum statul CITEȘTE ȘI O nouã ediție Tezaur: Cu ce dobânzi neimpozabile vine acum statul

Familia de avioane McDonnel Douglas 80 (MD-80) a fost lansată în 1979, iar cele cinci modele disponibile puteau transporta între 155 și 175 de pasageri.

Aeronava a mai fost scoasă la licitație de ANAF și în luna februarie 2023, împreună cu alte șase aeronave de pasageri care au aparținut companiei Tender SA. Tender SA este în insolvență. 

Ovidiu Tender, condamnat în iunie 2015 la 12 ani și 7 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, a fost eliberat condiționat în noiembrie 2019.

Tender a declarat în 2008, pentru Libertatea, că la începutul anului respectiv a compărat, în schimbul a 45 de milioane de dolari, o companie aeriană cu opt apa­rate de zbor. Jetran Air avea o flotă de opt avioa­ne, dintre care șase McDonnell Dou­glas M-82, un McDonnell Dou­glas M-83 și un Fairchild Dornier 328-300 Jet, cu fini­saje de lux.

ANAF a vândut și o mașină Aro folosită în trecut de Nicolae Ceaușescu, deținută de Ovidiu Tender

La finalul anului 2019, ANAF a vândut pentru 189.180 lei (aproape 40.000 de euro) o mașină Aro folosită în trecut de Nicolae Ceaușescu. Prețul de vânzare a fost mai ridicat comparativ cu cel de la evaluarea inițială, de 137.500 de lei (aproape 29.000 de euro).

Automobilul Aro 304 se afla în posesia omului de afaceri Ovidiu Tender, de la care statul încearcă să recupereze bani, după condamnarea acestuia în dosarul Carom.

Autoturismul este un model ARO 304 pe benzină, de culoare gri, cu o capacitate de 2.495 cmc și 72.453 kilometri parcurși.

Prețul ridicat a fost justificat de ANAF prin mențiunea că "autoturismul a fost utilizat de fostul președinte al României Nicolae Ceaușescu".

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
tender
aeronave
licitație
mcdonnel douglas