GALERIE FOTO ANAF începe să vândă aeronave McDonnel Douglas la prețuri infime

Marius Oncu
Marius Oncu
scris 11 feb 2023

ANAF scoate la vânzare șase aeronave, cinci dintre acestea având prețuri de pornire a licitației de circa 4.000 de euro, relevă date analizate de Profit.ro. Avioanele par a fi, totuși, în stare avansată de degradare. Pentru al șaselea avion, aparent în stare mai bună, prețul pornește de la 102.000 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Imagini pot fi văzute în GALERIA FOTO

Avioanele, modele McDonnel Douglas, aparțin, potrivit datelor ANAF, companiei Tender SA. În urmă cu circa 15 ani, omul de afaceri Ovidiu Tender anunța achiziția companiei aeriene Jetran Air, cu opt avioane, dintre care șase modele McDonnel Douglas.

Tender SA este în insolvență. 

ULTIMA ORĂ VIDEO Ambasadorul Rusiei acuză persecutarea nejustificată a gigantului Lukoil, după ce Profit.ro a anunțat decizia de impunere a ANAF CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Ambasadorul Rusiei acuză persecutarea nejustificată a gigantului Lukoil, după ce Profit.ro a anunțat decizia de impunere a ANAF

Ovidiu Tender, condamnat în iunie 2015 la 12 ani și 7 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, a fost eliberat condiționat în noiembrie 2019.

  • aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82)
  • aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-81 (MD 81)
  • aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82)
  • aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82)
  • aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82)
  • aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82)
  • aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82)

Tender a declarat în 2008, pentru Libertatea, că la începutul anului respectiv a compărat, în schimbul a 45 de milioane de dolari, o companie aeriană cu opt apa­rate de zbor. Jetran Air avea o flotă de opt avioa­ne, dintre care șase McDonnell Dou­glas M-82, un McDonnell Dou­glas M-83 și un Fairchild Dornier 328-300 Jet, cu fini­saje de lux.

ANAF a vândut și o mașină Aro folosită în trecut de Nicolae Ceaușescu, deținută de Ovidiu Tender

La finalul anului 2019, ANAF a vândut pentru 189.180 lei (aproape 40.000 de euro) o mașină Aro folosită în trecut de Nicolae Ceaușescu. Prețul de vânzare a fost mai ridicat comparativ cu cel de la evaluarea inițială, de 137.500 de lei (aproape 29.000 de euro).

DOCUMENT Un angajat la stat și-a dat demisia pentru că primea 6.500 lei și nu muncea nimic. \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Un angajat la stat și-a dat demisia pentru că primea 6.500 lei și nu muncea nimic. "Ce facem azi?" / "Stăm și noi pe-aici!"

Automobilul Aro 304 se afla în posesia omului de afaceri Ovidiu Tender, de la care statul încearcă să recupereze bani, după condamnarea acestuia în dosarul Carom.

Autoturismul este un model ARO 304 pe benzină, de culoare gri, cu o capacitate de 2.495 cmc și 72.453 kilometri parcurși.

Prețul ridicat a fost justificat de ANAF prin mențiunea că "autoturismul a fost utilizat de fostul președinte al României Nicolae Ceaușescu".

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
tender
aeronave
licitație
mcdonnel douglas