Alphabet continuă concedierile și dă afară angajați ai laboratorului de inovare

Alphabet continuă concedierile și dă afară angajați ai laboratorului de inovare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 ian 2024
Laboratorul de tehnologie inovatoare al Alphabet concediază zeci de angajați, în timp ce apelează la investitori externi pentru a-și finanța proiectele.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Divizia, cunoscută sub numele de X (anterior Google X), a intensificat în ultimele luni discuțiile de finanțare cu fonduri de venture capital (capital de risc) și alți investitori, potrivit surselor Bloomberg.
 
Laboratorul trece, totodată, la o nouă structură care va permite proiectelor sale să se desprindă mai ușor din X ca startup-uri independente cu sprijinul Alphabet și al unor finanțatori externi, potrivit uneia dintre persoane și unui e-mail către personal obținut de Bloomberg.
ENGIE achiziționează un parc eolian de 80 MWp în județul Constanța CITEȘTE ȘI ENGIE achiziționează un parc eolian de 80 MWp în județul Constanța

"Ne extindem abordarea pentru a ne concentra pe transformarea mai multor proiecte în companii independente finanțate prin capital de piață", spune Astro Teller, care conduce laboratorul.

Ca parte a restructurării, X concediază zeci de angajați, potrivit uneia dintre surse. Concedierile se concentrează pe personalul de suport.
 
Lansat de cofondatorii Google Larry Page și Sergey Brin, X a captat atenția publicului prin realizarea unor proiecte, de la mașini care se conduc singure până la baloane la mare altitudine care conectează comunități izolate la internet. Însă în ultimii ani laboratorul a fost supus unor presiuni tot mai mari pentru a demonstra că poate transforma ideile în afaceri profitabile.
 
Alphabet în ansamblul său are o campanie de reducere a costurilor.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
google
google x
x development