După ce a dat afară peste 1.000 de persoane, Google avertizează că ia în calcul noi concedieri în acest an

După ce a dat afară peste 1.000 de persoane, Google avertizează că ia în calcul noi concedieri în acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 ian 2024
După ce tocmai a concediat peste 1.000 de angajați de la mai multe divizii, a redus 100 de locuri de muncă la YouTube și sute de angajați de la divizia publicitate, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a trimis o notă personalului său în care avertizează că prognozează și alte concedieri în acest an.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Memorandumul lui Pichai a precizat că firma va trebui să facă "alegeri dificile" pentru a-și atinge obiectivele ambițioase.
Justiția din SUA interzice din nou Apple comercializarea ceasurilor cu senzori pentru măsurarea oxigenului din sânge CITEȘTE ȘI Justiția din SUA interzice din nou Apple comercializarea ceasurilor cu senzori pentru măsurarea oxigenului din sânge

CEO-ul spune că reducerile din acest an nu vor fi de amploarea reducerilor de personal de anul trecut, când compania a renunțat la 12.000 de persoane, 6% din forța sa de muncă.

"Aceste eliminări de roluri nu sunt la nivelul reducerilor de anul trecut și nu vor atinge fiecare echipă. Dar știu că este foarte dificil să vezi colegi și echipe afectate", a declarat CEO-ul.
 
Concedierile de săptămâna trecută de la Google au afectat mai multe echipe, inclusiv hardware, inginerie, reclame și servicii, peste 1.000 de angajați fiind concediați. La momentul respectiv, compania a confirmat, de asemenea,  plecarea cofondatorilor Fitbit, James Park și Eric Friedman.
 
"Multe dintre aceste schimbări sunt deja anunțate, deși, pentru a fi sinceri, unele echipe vor continua să ia decizii specifice de alocare a resurselor pe parcursul anului, acolo unde este necesar, iar unele roluri pot fi afectate", a adăugat Pichai.
viewscnt
Afla mai multe despre
google
alphabet