Apple se pregătește pentru un proces antitrust în SUA, după 5 ani de anchetă

Apple se pregătește pentru un proces antitrust în SUA, după 5 ani de anchetă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 ian 2024
Apple se pregătește pentru un nou proces antitrust în Statele Unite, așteptat să înceapă în luna martie.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Autoritățile antitrust susțin că Apple a impus limitări software și hardware pe iPhone și iPad pentru a împiedica rivalii să concureze în mod eficient.
 
Departamentul de Justiție și avocații Apple s-au întâlnit de trei ori pentru a discuta despre un potențial proces, au spus sursele Bloomberg.
Deutsche Bank, interesată de achiziții. Pe lista țintelor posibile se află Commerzbank și ABN Amro Bank CITEȘTE ȘI Deutsche Bank, interesată de achiziții. Pe lista țintelor posibile se află Commerzbank și ABN Amro Bank

Departamentul de Justiție speră să înceapă o acțiune în justiție în primul trimestru al anului, deși termenul ar putea să nu fie respectat. Agenția investighează compania încă din 2019, dar a ales să acorde prioritate unui caz similar împotriva Google.

Un proces antitrust împotriva Apple ar fi punctul culminant al unor ani de investigații și ar marca cel de-al patrulea caz pentru autoritățile antitrust din SUA în cadrul măsurilor drastice luate de administrația Biden împotriva giganților din domeniul tehnologiei. De asemenea, guvernul anchetează Meta Platforms Inc și Amazon.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ancheta apple
antitrust
proces apple