Binance se retrage, FTX.com avertizează că riscă falimentul dacă nu reușește să obțină cel puțin 4 miliarde de dolari. "Am dat-o-n bară!"

Binance se retrage, FTX.com avertizează că riscă falimentul dacă nu reușește să obțină cel puțin 4 miliarde de dolari. "Am dat-o-n bară!"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 nov 2022
Sam Bankman-Fried, fondatorul și CEO-ul FTX.com, și-a anunțat investitorii că, fără o injecție de numerar, compania va trebui să declare falimentul, potrivit unei surse Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Declarațiile au venit chiar înainte ca Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare pentru criptomonede în funcție de volumele rulate, să anunțe oficial că a decis să renunțe la preluarea companiei.
China s-a oferit să cumpere toată datoria suverană a „țării bitcoin” CITEȘTE ȘI China s-a oferit să cumpere toată datoria suverană a „țării bitcoin”

"Ca urmare a procesului de due diligence, precum și a ultimelor știri privind fondurile clienților gestionate în mod necorespunzător și presupusele investigații ale autorităților americane, am decis că nu vom continua potențiala achiziție a FTX.com", a declarat un purtător de cuvânt al Binance. 

În cadrul unei convorbiri telefonice, Bankman-Fried i-a informat pe investitori că platforma sa de criptomonede se confruntă cu un deficit de până la 8 miliarde de dolari și că are nevoie de minimum 4 miliarde de dolari pentru a rămâne solvabilă, a declarat sursa. FTX încearcă să obțină o finanțare de salvare sub formă de împrumuturi, capitaluri proprii sau o combinație a celor două, a mai spus persoana respectivă.
ULTIMA ORĂ Bloomberg confirmă - Enel analizează vânzarea unor active, inclusiv cele din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Bloomberg confirmă - Enel analizează vânzarea unor active, inclusiv cele din România

"Am dat-o-n bară (I f---ed up -eng.)", le-a spus Bankman-Fried investitorilor în timpul convorbirii, potrivit Bloomberg, adăugând că ar fi "incredibil, incredibil de recunoscător" dacă investitorii l-ar putea ajuta.

Binance ajunsese zilele trecute la un acord preliminar pentru preluarea rivalei FTX.com, care a suferit o criză de lichidități după ce chiar șeful Binance a anunțat că va renunța la deținerile de FTT, token-ul nativ al FTX.

Directorii Binance ar fi constatat o diferență de ordinul miliardelor de dolari între activele și pasivele FTX în prima fază a procesului de due diligence, posibil chiar mai mare de 6 miliarde de dolari.

Problemele au împins bitcoin la minimul ultimilor 2 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
binance
ftx.com
faliment ftx
criptomonede
piata cripto