GRAFIC Bitcoin, la minimul ultimilor 2 ani pe fondul îngrijorărilor privind achiziția FTX de către Binance

GRAFIC Bitcoin, la minimul ultimilor 2 ani pe fondul îngrijorărilor privind achiziția FTX de către Binance
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 nov 2022

Cotațiile bitcoin au coborât la un nou minim al ultimilor 2 ani, pe o piață puternic în scădere, în contextul în care investitorii analizează ultimele informații privind achiziția propusă a FTX de către Binance.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare pentru criptomonede în funcție de volumele rulate, a ajuns la un acord preliminar pentru preluarea rivalei FTX.com, care a suferit o criză de lichidități după ce chiar șeful Binance a anunțat că va renunța la deținerile de FTT, token-ul nativ al FTX.

Directorii Binance ar fi constatat o diferență de ordinul miliardelor de dolari între activele și pasivele FTX în prima fază a procesului de due diligence, posibil chiar mai mare de 6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, care citează o persoană la curent cu procesul.

Binance se oferă să cumpere rivalul FTX.com, care se confruntă cu retrageri masive de fonduri. Tokenul FTT - în picaj, exacerbat chiar de un anunț al șefului Binance CITEȘTE ȘI Binance se oferă să cumpere rivalul FTX.com, care se confruntă cu retrageri masive de fonduri. Tokenul FTT - în picaj, exacerbat chiar de un anunț al șefului Binance

Separat, Bloomberg News a relatat, de asemenea pe surse, că autoritățile de reglementare din SUA investighează FTX cu privire la modul în care a gestionat fondurile clienților, în cadrul unei acțiuni demarate în urmă cu câteva luni.

Îngrijorările legate de sănătatea financiară a FTX și de o eventuală retragere a Binance din acordul de achiziție au declanșat un val de vânzări de criptomonede, piața consemnând un declin de 13% în ultimele 24 de ore, până la o capitalizare de 844 miliarde de dolari.

Bitcoin s-a depreciat cu peste 10% în tranzacțiile de miercuri, după un declin de 11% în sesiunea precedentă. Criptomoneda a atins un minim intraday de 16.737 dolari, cel mai scăzut nivel din noiembrie 2020, înainte să recupereze ușor din pierderi.

În jurul orei 20:30, bitcoin se tranzacționa la 16.845 dolari, cu 9,9% sub referința de marți.

China s-a oferit să cumpere toată datoria suverană a „țării bitcoin” CITEȘTE ȘI China s-a oferit să cumpere toată datoria suverană a „țării bitcoin”

Ether, a doua cea mai importantă criptomonedă după capitalizare, se deprecia cu 13,6%, iar Binance coin (BNB) consemna un recul de 15%.

Prețul FTT a scăzut cu încă 16%, după ce marți s-a prăbușit cu până la 87%.

GRAFIC Bitcoin, la minimul ultimilor 2 ani pe fondul îngrijorărilor privind achiziția FTX de către Binance

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
piata criptomonedelor
binance
ftx
ftx.com
ftt
token ftt
retrageri ftx
criza lichiditati
prabusire ftt
changpeng zhao
sam bankman-fried