Coty a strâns 356 milioane de dolari printr-o listare secundară la Paris. Revenire în “patria istorică a frumuseții”

Coty a strâns 356 milioane de dolari printr-o listare secundară la Paris. Revenire în “patria istorică a frumuseții”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 sep 2023

Producătorul de cosmetice și parfumuri Coty a atras 339,24 milioane de euro (356,4 milioane dolari) printr-o ofertă secundară de acțiuni la bursa Euronext de la Paris, mutare descrisă de companie ca o revenire în “patria istorică a frumuseții”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, fondată la Paris de Francois Coty în 1904 și având în prezent sediul la New York, este deținută majoritar de conglomeratul german JAB Holding, cu o participație de 60%.

Coty a stabilit un preț de 10,28 euro (10,80 dolari) pe acțiune pentru oferta secundară de 33 milioane de acțiuni derulată la Paris, reprezentând un discount de 2% față de prețul de 11,02 dolari la care au închis acțiunile de la New York miercuri.

CIA se pregătește să lanseze o funcție asemănătoare programului ChatGPT CITEȘTE ȘI CIA se pregătește să lanseze o funcție asemănătoare programului ChatGPT

Acțiunile au debutat la un preț de 10,48 euro pe bursa Euronext Paris joi.

În ultimele luni, Coty "a reușit să atragă investitori importanți, în special în Franța și în întreaga Europă", a declarat directorul financiar Laurent Mercier în comentarii scrise, preluate de Bloomberg. Acest lucru va ajuta compania să "asigure o lichiditate reală la Paris" și, de asemenea, să își diversifice baza de acționari, a adăugat Mercier.

Cererea pentru acțiunile Coty a depășit "semnificativ" oferta, potrivit acestuia. Compania de produse cosmetice a catalogat operațiunea ca o întoarcere în "patria istorică a frumuseții".

Atracția Parisului pentru Coty constă în rolul său de centru global pentru acțiunile de lux. Unele dintre cele mai mari companii din acest sector, printre care LVMH, L'Oreal, Hermes International și Kering, sunt tranzacționate pe bursa Euronext Paris, creând un ecosistem de analiști și investitori cu o cunoaștere aprofundată a industriei.

CIA se pregătește să lanseze o funcție asemănătoare programului ChatGPT CITEȘTE ȘI CIA se pregătește să lanseze o funcție asemănătoare programului ChatGPT

Coty a anunțat că intenționează să utilizeze veniturile obținute din vânzarea acțiunilor pentru plata unor datorii și în scopuri generale corporative.

Coty este unul dintre cei mai mari jucători din industria cosmeticelor și a parfumurilor, cu vânzări de 5,5 miliarde de dolari în anul fiscal 2023, încheiat la 30 iunie. Compania are aproximativ 11.350 de angajați în peste 36 de țări.

Printre mărcile din portofoliul companiei (proprii sau în parteneriat) se numără CoverGirl, Max Factor, Lancaster, Calvin Klein, Adidas, Gucci și Burberry.

viewscnt
Afla mai multe despre
coty
listare paris coty
oferta secundara actiuni
cosmetice coty