Gigantul german BASF, cu două fabrici în România, pregătește reduceri masive de personal

Gigantul german BASF, cu două fabrici în România, pregătește reduceri masive de personal
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 iun 2019

Gigantul german din industria chimică BASF, prezent în România cu două unități de producție, a anunțat că va elimina 6.000 de locuri de muncă până la finele anului 2021, parte a unui proces de reorganizare prin care vizează simplificarea operațiunilor și majorarea veniturilor cu 2 miliarde de euro pe an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
INTERVIU CEO Best Tools: Nu forțăm lucrurile de dragul de a vinde CITEȘTE ȘI INTERVIU CEO Best Tools: Nu forțăm lucrurile de dragul de a vinde

Reducerile de personal vor afecta operațiunile grupului la nivel global și sunt estimate să genereze economii de 300 millioane de euro, scrie Bloomberg.

Măsura vine în contextul în care BASF a anunțat că își va simplifica structura organizațională și procesele operaționale.

Sondaj Bloomberg: BCE va relua reducerile de dobândă din septembrie CITEȘTE ȘI Sondaj Bloomberg: BCE va relua reducerile de dobândă din septembrie

"Vom înființa noua organizație cu un accent clar pe mobilizarea sinergiilor, reducând interfețele și oferind flexibilitate și creativitate. Vrem ca clienții noștri să experimenteze un nou BASF", potrivit directorului general al grupului, Martin Brudermüller.

Grupul estimează venituri suplimentare de 2 miliarde de euro pe an în urma implementării strategiei de reorganizare.

BASF are aproximativ 122.000 de angajați la nivel mondial, din care peste 50.000 în Germania. În România, grupul este prezent cu două fabrici, unde produce aditivi pentru beton și, respectiv vopseluri pe bază de apă.

În august anul trecut, BASF a finalizat achiziția mai multor active preluate de la Bayer în contextul fuziunii acesteia cu Monsanto, pentru care a plătit 7,6 miliarde de euro. Acordul a inclus și preluarea a aproximativ 4.500 de angajați Bayer.

viewscnt
Afla mai multe despre
basf
locuri de munca
concedieri
angajati
reorganizare
economii
reduceri personal