GRAFIC Rezultatele Oracle dezamăgesc. Acțiunile scad puternic

GRAFIC Rezultatele Oracle dezamăgesc. Acțiunile scad puternic

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 dec 2023

Acțiunile Oracle au scăzut astăzi cel mai mult în ultimele trei luni, gigantul american de software raportând încetinirea vânzărilor de servicii cloud pentru al doilea trimestru consecutiv, alimentând îngrijorările potrivit cărora expansiunea companiei în acest sector nu evoluează conform așteptărilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile din cloud au crescut cu 25% în trimestrul fiscal încheiat la 30 noiembrie, până la 4,8 miliarde de dolari, după un avans de 30% în precedentele trei luni. Creșterea pe segmentul infrastructurii cloud a fost, de asemenea, sub așteptările analiștilor, a declarat Anurag Rana de la Bloomberg Intelligence.

Cunoscută în special pentru software-ul său de baze de date, Oracle s-a concentrat pe extinderea afacerii sale de infrastructură cloud pentru a concura mai bine cu companii precum Amazon.com, Microsoft și Google.

EXCLUSIV FOTO Gigantul american Oracle restrânge cu 40% suprafața birourilor sale din România. A plecat din Sky Tower și eliberează 2 etaje în Floreasca Park. Tranzacțiile intră în topul celor mai mari închirieri din 2023 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Gigantul american Oracle restrânge cu 40% suprafața birourilor sale din România. A plecat din Sky Tower și eliberează 2 etaje în Floreasca Park. Tranzacțiile intră în topul celor mai mari închirieri din 2023

Inițiativa de a închiria putere de calcul și spațiu de stocare pe internet a întâmpinat un prim obstacol în septembrie, când Oracle a raportat încetinirea creșterii infrastructurii după mai mult de un an de accelerare.

Oracle a obținut venituri totale de 12,9 miliarde de dolari în trimestrul fiscal încheiat în noiembrie, în creștere de la 12,3 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut, dar sub estimările analiștilor, care anticipau venituri de 13,05 miliarde de dolari.

Acțiunile companiei s-au prăbușit cu până la 11,8% în prima parte a tranzacțiilor marți, cel mai abrupt declin intraday începând cu 13 septembrie.

În jurul orei 18:30 (ora României), titlurile Oracle consemnau un recul de 11,4%, până la prețul de 102,05 dolari.

Bloomberg: Zona euro va intra în recesiune, pentru prima dată de la pandemie încoace CITEȘTE ȘI Bloomberg: Zona euro va intra în recesiune, pentru prima dată de la pandemie încoace

Conducerea Oracle a pus încetinirea segmentului de cloud pe seama lipsei de capacitate de procesare grafică și de servere cloud.

"Cererea de infrastructură cloud este uriașă și în creștere", a declarat președintele Larry Ellison în cadrul conferinței privind rezultatele companiei, precizând că Oracle trebuie să construiască 100 de centre de date cloud suplimentare pentru a face față unei cereri contractate de "miliarde de dolari în plus față de cea pe care o putem furniza în prezent".

Directorul executiv, Safra Catz, a declarat că Oracle va crește cheltuielile de capital pentru a aduce mai multe centre de date online. Ea a adăugat că Oracle ar fi putut recunoaște "sute de milioane de dolari" în plus la vânzările trimestriale de cloud computing dacă ar fi fost disponibilă capacitatea.

Pentru trimestrul fiscal în curs, Oracle estimează o creștere a veniturilor totale de 6% până la 8%, în linie cu consensul analiștilor intervievați de FactSet privind o creștere de 7,5%, la 13,3 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
oracle
prabusire actiuni oracle
vanzari infrastructura cloud
rezultate oracle