Acțiunile Oracle au scăzut cu 12%, cel mai mult din ultimele două decenii

Acțiunile Oracle au scăzut cu 12%, cel mai mult din ultimele două decenii
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2023

Acțiunile Oracle au scăzut marți cu 12%, cel mai mult din ultimele două decenii, după ce producătorul de software a raportat venituri dezamăgitoare și a emis previziuni mai slabe decât se așteptau analiștii, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ultima dată când acțiunile Oracle au înregistrat o scădere procentuală mai mare a fost un declin de 15%, în martie 2002, la sfârșitul crizei dot-com.

Companiile tech au ajuns să cheltuiască peste 100 de milioane de euro pe an pentru lobby la Bruxelles. Miza sunt noile politici digitale CITEȘTE ȘI Companiile tech au ajuns să cheltuiască peste 100 de milioane de euro pe an pentru lobby la Bruxelles. Miza sunt noile politici digitale

În urma prăbușirii de marți, averea președintelui Oracle, Larry Ellison, a scăzut cu aproximativ 18 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Ellison este a patra cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 140,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes, chiar în urma fondatorului Amazon Jeff Bezos și înaintea lui Warren Buffett.

În timp ce câștigurile Oracle au depășit estimările, compania a raportat venituri fiscale în primul trimestru de 12,45 miliarde dolari, fiind sub estimarea medie a analiștilor, de 12,47 miliarde dolari, potrivit LSEG.

Pentru trimestrul curent, Oracle a declarat că veniturile vor crește cu 5% până la 7%, fiind sub estimarea medie a analiștilor, de 8%.

La fel ca marile companii din sectorul tehnologic, Oracle a promovat investitorilor beneficiile inteligenței artificiale pentru afacerea sa.

Pe parcursul trimestrului, compania a adăugat funcții AI în Fusion Cloud și în software-ul său de gestionare a capitalului uman, iar Ellison a declarat în raportul veniturilor că, ”începând de astăzi, companiile de dezvoltare AI au semnat contracte pentru a achiziționa o capacitate de peste 4 miliarde de dolari în Oracle Gen2 Cloud”, dublu față de suma pe care o rezervase la sfârșitul trimestrului anterior.

Cu toate acestea, analiștii firmei Stifel au scris într-un raport după rezultate că ”este clar că investitorii apreciau mai mult AI și cloud-ul”.

Firma are un rating de menținere a acțiunilor și un preț țintă de 120 de dolari pe unitate.

CEO-ul Oracle, Safra Catz, a subliniat dificultățile de la divizia Cerner a companiei.

În luna iunie a anului trecut, Oracle a încheiat achiziția de 28,2 miliarde de dolari a companiei de software pentru evidențele medicale electronice Cerner, iar acum se află într-o ”tranziție accelerată” către cloud, a spus Catz.

Qualcomm va furniza Apple cipuri 5G cel puțin până în 2026, potrivit unui nou acord CITEȘTE ȘI Qualcomm va furniza Apple cipuri 5G cel puțin până în 2026, potrivit unui nou acord

”Această tranziție are ca rezultat unii factori contrari, pe termen scurt, pentru rata de creștere a Cerner, pe măsură ce clienții trec de la achizițiile cu licență, care sunt recunoscute în avans, la abonamentele cloud care sunt recunoscute în mod etappizat”, a spus ea.

Veniturile din segmentul de servicii cloud și asistență pentru licențe Oracle au crescut cu 13% față de un an mai devreme, depășind consensul StreetAccount de 9,44 miliarde de dolari.

Dar vânzările din segmentul de licențe în cloud și licențe on-premise au scăzut cu 10%, până la 809 milioane de dolari, ratând estimările.

Chiar și cu scăderea de marți, acțiunile Oracle au crescut cu 34% în acest an, depășind avansul indicelui S&P 500, care este în creștere cu 16%.

viewscnt
Afla mai multe despre
oracle
actiuni