Reddit a început discuțiile cu investitorii, pregătindu-se pentru IPO. Evaluarea companiei ar putea fi doar o treime din cea vehiculată anterior. Între timp, piața IPO-urilor a înghețat, giganții IT au început concedieri

Reddit a început discuțiile cu investitorii, pregătindu-se pentru IPO. Evaluarea companiei ar putea fi doar o treime din cea vehiculată anterior. Între timp, piața IPO-urilor a înghețat, giganții IT au început concedieri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 ian 2024
Reddit a avut primele întâlniri cu potențiali investitori în cadrul ofertei publice inițiale. Potrivit surselor Bloomberg, platforma a fost sfătuită să ia în calcul o evaluare de cel puțin 5 miliarde de dolari, chiar dacă este estimată sub această cifră pe piața volatilă a acțiunilor companiilor private.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
 
Cifra finală va depinde de redresarea incipientă a pieței IPO, au precizat sursele. Ca timp, Reddit ia în considerare o posibilă listare la bursă începând cu luna martie.
Startup-ul american de automatizări airSlate, prima investiție a UiPath Ventures, a intrat în România CITEȘTE ȘI Startup-ul american de automatizări airSlate, prima investiție a UiPath Ventures, a intrat în România

Separat, tranzacțiile private cu acțiunile necotate ale Reddit au evaluat compania la mai puțin de 5 miliarde de dolari. Potențialii cumpărători de pe platforma Rainmaker Securities au depus oferte care indică o valoare cuprinsă între 4,5 și 4,8 miliarde de dolari. 

Dezbaterile privind oferta publică inițială sunt în curs de desfășurare, iar detalii precum obiectivul de evaluare și calendarul pot suferi modificări. Un purtător de cuvânt al Reddit a refuzat să comenteze.
 
Evaluările avute în vedere demonstrează amploarea declinul în sectorul tehnologiei față de la zilele de glorie, respectiv boom-ul finanțărilor private, care a atins apogeul în 2021. Reddit a strâns fonduri în acel an la o evaluare de 10 miliarde de dolari și ar fi putut fi evaluată la 15 miliarde de dolari în cadrul unei oferte publice inițiale, a raportat Bloomberg News în 2022.
 
Între timp, piața IPO-urilor a înghețat, giganții din domeniul tehnologiei au început runde de concedieri, iar companiile care au devenit publice au fost evaluate la un preț mai mic decât cel la care au strâns bani în mod privat. Instacart, a cărei evaluare a atins un vârf de 39 de miliarde de dolari în martie 2021, a debutat pe bursă în septembrie 2023, la o evaluare de 9,9 miliarde de dolari. În prezent, are o valoare de piață de aproximativ 7,1 miliarde de dolari.
viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
listare
ipo
social media
listari
evalure