Sam Altman și conducerea OpenAI discută o revenire a acestuia ca director, într-un consiliu de tranziție

Sam Altman și conducerea OpenAI discută o revenire a acestuia ca director, într-un consiliu de tranziție
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2023

Sam Altman și consiliul de administrație al OpenAI au început discuții cu scopul de a-l aduce înapoi pe fostul CEO al startupului de inteligență artificială, a informat Bloomberg News, citând oameni familiarizați cu problema.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Au loc discuții între Altman și cel puțin un membru al consiliului de administrație, Adam D'Angelo, iar fostul CEO ar putea reveni ca director într-un consiliu de tranziție, arată news.ro.

Italia obține 920 de milioane de euro în urma vânzării unei participații de 25% în Monte dei Paschi CITEȘTE ȘI Italia obține 920 de milioane de euro în urma vânzării unei participații de 25% în Monte dei Paschi

OpenAI nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Compania de inteligență artificială din spatele ChatGPT l-a concediat vineri pe Altman într-o mișcare șoc și, înainte ca weekendul să se încheie, Microsoft, investitorul principal al OpenAI, l-a angajat pe el și pe Greg Brockman, un alt cofondator al startupului.

SpaceX ia în calcul un IPO pentru Starlink CITEȘTE ȘI SpaceX ia în calcul un IPO pentru Starlink

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a declarat luni, într-un interviu la CNBC, că este deschis pentru personalul care rămâne la OpenAI sau care vrea să vină la producătorul Windows.

CEO-ul interimar al OpenAI, Emmett Shear, le-a spus persoanelor apropiate companiei că nu intenționează să rămână dacă consiliul de administrație nu poate transmite clar motivul înlăturării lui Altman.

În afară de D'Angelo, de la Quora, consiliul de administrație al OpenAI a fost format din Tasha McCauley, Helen Toner și cercetătorul șef al OpenAI, Ilya Sutskever.

viewscnt
Afla mai multe despre
altman
microsoft