Sodexo listează la bursă diviza de beneficii pentru angajați Pluxee, prezentă și în România. Încercă să reproducă succesul fulminant al altor conglomerate

Sodexo listează la bursă diviza de beneficii pentru angajați Pluxee, prezentă și în România. Încercă să reproducă succesul fulminant al altor conglomerate
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 ian 2024
Sodexo listează la bursă diviza de beneficii pentru angajați Pluxee, încercând să reproducă succesul fulminant al altor conglomerate care au făcut în trecut mișcări similare, cum ar fi Edenred.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Compania vede un potențial imens de creștere, a declarat directorul general Aurelien Sonet într-un interviu acordat Bloomberg News.
 
Afacerea urmează să debuteze pe Euronext Paris la 1 februarie.
Piața globală totală pentru întreaga gamă de beneficii pentru angajați, de la tichete de masă și tichete cadou, până la reduceri la abonamentele la sălile de sport, se ridică la 1.000 de miliarde de euro, a declarat Sonet.
 
Evaluarea Pluxee după divizare ar putea fi cuprinsă între 4 și 5 miliarde de euro, potrivit unui sondaj neoficial realizat de Bloomberg în rândul analiștilor. Analistul Barclays, Vicki Stern, a calculat un preț de 29 de euro pe acțiune pentru Pluxee pe un orizont de timp de 12 luni, ceea ce îi conferă o valoare a capitalului propriu de 4,2 miliarde de euro, și 86 de euro pe acțiune pentru Sodexo, pentru un preț al acțiunilor însumate de 115 euro. Acțiunile Sodexo au închis miercuri la 103,85 euro.
Bitcoin dă semne de redresare, după ce s-a prăbușit brusc CITEȘTE ȘI Bitcoin dă semne de redresare, după ce s-a prăbușit brusc

Tranzacția se bucură de angajamentul pe termen lung al familiei Bellon, acționarii majoritari ai Sodexo, a precizat Sonet. 

Edenred, firma de beneficii pentru angajați listată pe Euronext Paris, a depășit capitalizarea bursieră a grupului hotelier Accor, compania mamă, la aproximativ un deceniu după ce a fost separată. Edenred este evaluată acum la 13,9 miliarde de euro, în timp ce proprietarul mărcilor Sofitel și Ibis are o capitalizare de piață de 8,9 miliarde de euro.
 
Edenred s-a alăturat recent principalului indice de referință al acțiunilor de la Paris, CAC 40, în timp ce Accor a ieșit din indicele francez al titlurilor cu valoare adăugată mare în 2020.
viewscnt
Afla mai multe despre
sodexo
pluxee
edenred