SpaceX discută o potențială rundă de investiție la o evaluare de 175 miliarde dolari

SpaceX discută o potențială rundă de investiție la o evaluare de 175 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

SpaceX, compania dezvoltată de Elon Musk, discută o potențială rundă de investiție la o evaluare de aproximativ 175 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În vară, compania era evaluată la 150 miliarde dolari, arată Bloomberg.

Luna trecută a fost anunțat că SpaceX analizează o potențială listare la bursă a diviziei sale Starlink până la finele anului 2024, în încercarea de a profita de cererea robustă de comunicații prin satelit.

Pentru a se pregăti, compania condusă de Elon Musk a mutat activele diviziei către o filială pe care intenționează să o separe prin listarea la bursă, a declarat una dintre persoane, care a cerut să nu fie identificată, deoarece discuțiile sunt private.

Nu au fost luate decizii finale și este posibil ca SpaceX să păstreze afacerea cu sateliți. O eventuală listare ar putea fi, de asemenea, amânată până în 2025, au mai precizat sursele menționate.

Starlink anunță când își va lansa serviciile de telefonie prin satelit CITEȘTE ȘI Starlink anunță când își va lansa serviciile de telefonie prin satelit

SpaceX și Musk nu au dorit să comenteze informațiile pentru Bloomberg. După publicarea știrii, Musk a catalogat-o ca fiind “falsă” într-o postare pe platforma X, pe care o deține, fără să elaboreze.

Șeful SpaceX a indicat anterior că ar putea lista Starlink la bursă, dar momentul unei oferte a fost neclar. În 2021, Musk a spus că serviciul de internet prin satelit va fi listat odată ce va putea face predicții “rezonabil de bune” despre fluxul de numerar, o măsură atent urmărită a sănătății financiare a unei afaceri.

Anul trecut, le-a spus angajaților că ar putea trece ani până când Starlink va fi listată la bursă. Însă afacerea a demarat recent, iar SpaceX se așteaptă ca Starlink să genereze vânzări de aproximativ 10 miliarde de dolari anul viitor, eclipsând veniturile diviziei de lansări de rachete spațiale, a relatat anterior Bloomberg News.

Musk a anunțat, la începutul lunii, că Starlink a atins pragul de rentabilitate a fluxului de numerar, după ce, cu un an în urmă, spusese că afacerea încă pierdea bani, iar obiectivul era ca aceasta “să nu dea faliment”.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
starlink ipo
listare bursa starlink
spacex separa starlink
elon musk starlink