Val de oferte pentru companiile de biotehnologie din partea giganților farmaceutici. Se uită însă la bani

Val de oferte pentru companiile de biotehnologie din partea giganților farmaceutici. Se uită însă la bani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 feb 2024
Giganții farmaceutici se înghesuie să cumpere companii de biotehnologie inovatoare, cu scopul de a-și diversifica sau completa portofoliile. Se feresc însă de tranzacțiile gigant, frecvente în urmă cu 5 ani, scrie Bloomberg. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șase tranzacții de peste 1 miliarde de dolari au fost anunțate doar din ianuarie încoace.

Recent , Novartis a convenit să cumpere MorphoSys pentru a obține un medicament experimental pentru leucemie. Tranzacția este una dintre cele șase în valoare de peste 1 miliard de dolari care au fost anunțate numai în acest an. Altele includ achiziția Inhibrx Inc de către Sanofi și acordul încheiat de Johnson & Johnson pentru Ambrx Biopharma. 

VIDEO Jurnalistul Tucker Carlson l-a întrebat pe Putin despre „supărarea” legată de Transilvania în interviul luat la Kremlin CITEȘTE ȘI VIDEO Jurnalistul Tucker Carlson l-a întrebat pe Putin despre „supărarea” legată de Transilvania în interviul luat la Kremlin

Achizițiile vizează adesea un medicament specific care fie permite companiei să intre într-un nou domeniu medical, fie consolidează semnificativ un domeniu existent - așa cum este oferta GSK pentru producătorul de medicamente pentru astm Aiolos Bio. 

"Vedem achiziții care sunt mai mult centrate pe produs", a declarat Wouter Joustra, partener la firma de venture capital Forbion, unul dintre investitorii fondatori ai Aiolos. Achizițiile se referă adesea la produse aflate în stadiu avansat, deoarece companiile "caută să acopere anumite găuri în proiecțiile de venituri din cauza pierderii exclusivității brevetelor". 

Eli Lilly și Novartis au fost cele mai active în ultimele 12 luni, cu șapte și, respectiv, șase tranzacții, potrivit datelor compilate de Bloomberg. 

Între timp, companiile farmaceutice par să se abțină de la mega tranzacții, temându-se că "dacă fac achiziții  foarte mari, este mai probabil să se confrunte cu împotriviri din partea autorităților de reglementare". 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
biotehnologie
companii farmaceutice
tranzactii farma