Ministrul Agriculturii: Cerealele din Ucraina sunt bune pentru zootehnie, nu pentru panificație

Ministrul Agriculturii: Cerealele din Ucraina sunt bune pentru zootehnie, nu pentru panificație
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2024

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a dat asigurări că nu au fost eliberate licențe pentru importul de cereale din Ucraina și a explicat că grânele din Ucraina pot fi folosite în zootehnie, nicidecum în panificație. Potrivit lui Barbu, Italia și Spania sunt țări europene care importă masiv din Ucraina cereale, deoarece au forte dezvoltat sectorul zootehnic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrebat dacă cerealele din Ucraina nu sunt de calitate, ministrul a explicat că acestea sunt bune mai degrabă pentru zootehnie.

”Cerealele din Ucraina pot fi folosite în zootehnie. În panificație nu putem spune că  pot fi folosite. Din UE, cei mai mari importatori de cereale din Ucraina sunt Spania, Italia. Ele au foarte bine dezvoltată partea de zootehnie și cerealele intră în zootehnie ca materie pentru animale”, a spus Barbu, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

VIDEO Ministrul Agriculturii nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în weekend CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Agriculturii nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în weekend

Ministrul a explicat și că România nu importă cereale din Ucraina.

”Din punct de vedere legal, pe teritoriul României, noi avem o ordonanță prin care am interzis importul de cereale. Se face pe bază de licență, iar beneficiarii acestei ordonanțe nu sunt decât fermierii români și procesatorii români. Ministerul Agriculturii, pe cadru legal pe care îl are, nu a eliberat nicio licență privind importul  de cereale, în România, din Ucraina”, a declarat Florin Barbu, sâmbătă, 

Întrebat dacă România importă de undeva cereale, Barbu a explicat că sunt importuri din UE, dar foarte mici.

”Foarte puțin importăm din Uniunea Europeană. În momentul de față în mod legal, oficial, nu a fost eliberată niciun fel de licență privind importul de cereale din Ucraina”, a declarat Barbu.

Ministrul Economiei anunță pregătirea unui plan european pentru industria siderurgică: A fost greu încercată CITEȘTE ȘI Ministrul Economiei anunță pregătirea unui plan european pentru industria siderurgică: A fost greu încercată

Ministrul Agriculturii a subliniat că dacă se practică o contrabandă cu cereale, atunci organele de anchetă trebuie să se implice.

”Dacă în România se practică o contrabandă, așa cum se practică în cazul țigărilor și contrabanda cu cereale intră sub acel aspect penal și bineînțeles instituțiile, că vorbim de antifraudă, că vorbim de  poliția economică, trebuie să facă aceste verificări”, a precizat Florin Barbu.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricultură
ministru
barbu
cereale
ucraina
panificație
zootehnie