Plafonarea prețurilor îi pune în pericol pe producători. ”Prețul nu este același. La unii e mai mare, la unii e mai mic”

Plafonarea prețurilor îi pune în pericol pe producători. ”Prețul nu este același. La unii e mai mare, la unii e mai mic”
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2024

Unul dintre marii fermieri din vestul țării consideră că măsura de plafonare a prețurilor la alimentele nu îi ajută prea mult pe clienți,  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă, consideră că plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază afectează producătorul, fără a fi resimțită consistent de cumpărător, arată Radio Timișoara.

Swiss Capital își reduce până la un nivel nesemnificativ participația la Lion Capital CITEȘTE ȘI Swiss Capital își reduce până la un nivel nesemnificativ participația la Lion Capital

Dimitrie Muscă spune că decizia Guvernului, poate pune în pericol afacerile din industria agro-alimentară românească.

“Prețul de cost la orice aliment nu este același fiecare unitate. La unii e mai mare, la unii e mai mic, în funcție de dotări. Și atunci cum vii să spui să tragi o linie? Nu se poate. Ajungem că nu câștigă nimic. Dacă nu câștigăm, nu lucrăm și închidem societatea. Cu asemenea gândire nu poate să-ți meargă economia. Ei au o singură chestie, ce să mai impozităm ca să mai facem rost de niște bani?”, spune Dimitrie Muscă.

Măsura, este în vigoare până la data de 31 martie și vizează limitarea adaosului comercial pentru procesatori la maximum 20%. Comercianții pot adăuga cel mult 20%, iar cei din lanțul de distribuție, maximum 5%.

Lista cuprinde 17 alimente considerate ca fiind de bază, cum ar fi laptele, untul, brânza telemea de vacă, uleiul, carnea proaspătă de pui sau de porc.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
plafonare
producatori