Angajații Ford de la fabricile din Koln vor declanșa prima grevă de la înființarea unităților, în 1930

Auto/Transporturi   
Angajații Ford de la fabricile din Koln vor declanșa prima grevă de la înființarea unităților, în 1930

Angajații Ford de la fabricile din Koln, Germania, vor declanșa miercuri prima grevă de la înființarea unităților, în 1930, din cauza planurilor de reducere a costurilor și a concedierilor, a anunțat luni sindicatul IG Metall, transmit agențiile de știri DPA și Reuters..

Ford pregătește desființarea a mii de locuri de muncă în Europa, inclusiv în Germania, pe fondul declinului vânzărilor și al concurenței din China. Ford a suspendat previziunile anuale din cauza incertitudinilor privind taxele vamale americane, care ar putea reduce profitul operațional al companiei cu aproximativ 1,5 miliarde de dolari, scrie Agerpres

Urmărește-ne și pe Google News
Contractul pentru construcția celui de-al doilea lot al Centurii Metropolitane rutiere Cluj-Napoca - semnat CITEȘTE ȘI Contractul pentru construcția celui de-al doilea lot al Centurii Metropolitane rutiere Cluj-Napoca - semnat
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Activitatea celor două unități va fi oprită de luni dimineața până joi dimineața. Conducerea vrea ca până în 2027 să renunțe la 2.900 de angajați. La Koln este sediul diviziei europene a Ford și în total lucrează aici 11.500 persoane, față de 20.000 în 2018.

Sindicatul acuză conducerea Ford că ia măsuri fără un plan prestabilit, ceea ce afectează continuarea activității la subsidiara germană.

Negocierile dintre cele două părți s-au împotmolit, iar 93,5% dintre membrii sindicatului au votat pentru declanșarea grevei, în vederea sporiri presiunilor asupra conducerii.

Analiștii apreciază că opțiunile conducerii subsidiarei germane a Ford sunt limitate deoarece compania este dependentă de firma mamă din SUA.

Conform datelor oficiale, mașinile Ford au fost anul trecut responsabile pentru doar 3,5% din noile înmatriculări din Germania, comparativ cu 5% în urmă cu doi ani. Procentul este semnificativ mai ridicat pentru vehiculele comerciale, dar acestea nu sunt fabricate în Germania.

Operațiunile Ford din Europa înregistrează pierderi de mulți ani, iar producția modelului Ford Fiesta în Koln a fost oprită în 2023.

Anul trecut, Ford a informat că va renunța la aproximativ 14% din forța sa de muncă europeană, pe fondul pierderilor semnificative înregistrate în ultimii ani, în urma cererii slabe de vehicule electrice (EV), a lipsei sprijinului guvernamental pentru trecerea la EV și a sporirii concurenței.

Dealerii auto germani încep să întoarcă spatele mărcilor din China. „Nu există cerere”. Prețurile mai mici au rămas doar un mit, inclusiv în România CITEȘTE ȘI Dealerii auto germani încep să întoarcă spatele mărcilor din China. „Nu există cerere”. Prețurile mai mici au rămas doar un mit, inclusiv în România

Ford a anunțat că va renunța la 4.000 de angajați, în special din Germania și Marea Britanie. Pe plan global, concedierile reprezintă aproximativ 2,3% din forța de muncă a Ford, de 174.000 angajați.

Concedierile din Europa se vor desfășura până la finalul lui 2027, a precizat Ford.

Conform datelor publicate recent de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în primele trei luni din acest an vânzările Ford în Europa au scăzut cu 1,9%. Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie și țările din Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
koln
greva