Audi a înregistrat vânzări-record în 2016, dar a rămas în urma Mercedes și BMW

Audi a înregistrat vânzări-record în 2016, dar a rămas în urma Mercedes și BMW
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2017

Audi, marca de lux a grupului auto german Volkswagen, a anunțat astăzi că a vândut anul trecut 1,87 milioane de mașini, în creștere față de anul precedent și nivel maxim istoric, însă rămâne în urma concurenților Mercedes-Benz și BMW, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de cuvânt al Audi a precizat că vânzările de mașini pe piața din Statele Unite au urcat anul trecut cu 4%, în timp ce livrările în Marea Britanie au urcat cu 6,4%, arată news.ro.

Marca Audi a fost lovită în 2015 de scandalul trucării testelor de emisii, mai ales în SUA, unde vânzarea de mașini cu motoare diesel este blocată și ar putea fi reluată în acest an.

FOTO&VIDEO Lamborghini Huracan Spyder, Bentley Flying Spur S și McLaren 570GT, considerate cele mai bune mașini de lux din 2016 CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Lamborghini Huracan Spyder, Bentley Flying Spur S și McLaren 570GT, considerate cele mai bune mașini de lux din 2016

În 2015, Audi a înregistrat vânzâri de 1,80 milioane de unități. Spre comparație, în același an, constructorul german BMW a devenit liderul pieței auto premium, cu 1,91 milioane unități vândute, urmat de Mercedes-Benz, cu 1,87 milioane de automobile.

Clasamentul s-a schimbat în 2016, când Mercedes-Benz a depășit BMW. În primele 10 luni,  Mercedes-Benz a vândut 1,893 milioane de automobile, cu 3,8% mai multe decât BMW.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
mercedes
bmw
masini
auto