Compania aeriană HiSky anunță că a primit autorizația pentru zboruri regulate către Statele Unite ale Americii

Compania aeriană HiSky anunță că a primit autorizația pentru zboruri regulate către Statele Unite ale Americii
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2023

Compania aeriană low-cost HiSky, înființată în anul 2020 în Republica Moldova și certificată ca operator aerian și în România, a anunțat că a primit autorizația pentru zboruri regulate către Statele Unite ale Americii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„După ce am parcurs cu succes toate etapele procesului de verificare, Departamentul Transporturilor din SUA ne-a oferit Permisul de Operator Străin de Transport Aerian. Asta înseamnă că, începând de astăzi, HiSky are dreptul de a opera zboruri către orice destinație din Statele Unite”, este mesajul companiei.

CONFIRMARE FOTO Allview lansează în România primul automobil sub brand propriu, după intrarea pe piața auto în 2021 CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Allview lansează în România primul automobil sub brand propriu, după intrarea pe piața auto în 2021

În prezent, HiSky operează din România zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Baia Mare. Compania este și principalul operator de curse charter, în parteneriat cu cei mai importanți touroperatori din România și Republica Moldova.

Compania a început în luna mai 2022 operarea primelor zboruri din noua bază operațională a companiei, aeroportul Otopeni din București.

În urmă cu doi ani a fost anunțat că HiSky pregătește lansarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj, a doua bază operațională a companiei, după cea din Chișinău.

Iulian Scorpan, fondator și directorul general al HiSky, fost pilot și director general la Air Moldova, a înființat HiSky la Chișinău împreună cu Victor Sulă, anterior director general adjunct al operatorului aerian de peste Prut.

Compania ar urma să semneze un contract cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea pentru a asigura curse suplimentare către Capitală și noi curse externe.

viewscnt
Afla mai multe despre
hisky
avion
sua