Compania israeliană El Al Airlines sporește capacitatea de transport de marfă; războiul cu Hamas a redus cererea de călătorii

Compania israeliană El Al Airlines sporește capacitatea de transport de marfă; războiul cu Hamas a redus cererea de călătorii
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2023

Compania israeliană El Al Airlines sporește capacitatea de transport de marfă pentru a satisface cererea mare de transporturi de echipamente către soldații israelieni și familiile afectate de războiul cu Hamas, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorul aerian național al Israelului, care are o flotă de 46 de avioane, împărțite între distanțe lungi și scurte, a eliminat locuri de pe unul dintre cele șase avioane Boeing 777-200 pentru a adăuga până la 50 de tone de marfă per zbor, scrie News.ro.

Ministrul Transporturilor: Nu vom recepționa Podul peste Dunăre până când constructorul nu va remedia toate neconformitățile CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor: Nu vom recepționa Podul peste Dunăre până când constructorul nu va remedia toate neconformitățile

De asemenea, a adăugat flotei sale un Boeing 737 care a fost recent transformat în aeronavă de marfă și, cu o capacitate de marfă de 20 de tone, va efectua două zboruri pe zi către diferite destinații europene.

A ales 222 ca număr de zbor, deoarece are o valoare numerică a sloganului Israelului ”împreună vom câștiga”.

Directorul general al El Al, Dina Ben Tal Ganancia, a declarat că operatorul aerian a zburat cu aproximativ un sfert de milion de pasageri către și dinspre Israel în primele două săptămâni ale conflictului care a început pe 7 octombrie, când Hamas a lansat un atac din Gaza în sudul țării.

De atunci, Israelul a bombardat Gaza cu scopul de a elimina gruparea militantă.

”Odată cu scăderea cererii de zboruri de pasageri, nevoia de a transportaa marfă a crescut”, a spus Ben Tal Ganancia, menționând că până acum El Al s-a bazat pe capacitatea de marfă a avioanelor de pasageri.

Toyota a reușit performanțe financiare de excepție în prima jumătate a anului fiscal CITEȘTE ȘI Toyota a reușit performanțe financiare de excepție în prima jumătate a anului fiscal

Compania aeriană a sporit capacitatea de marfă a aeronavelor de pasageri și a transportat peste 5.000 de tone de marfă către Israel, inclusiv echipamente medicale și vitale - dintre care unele au fost donate de diverse organizații și comunități evreiești din întreaga lume.

El Al a spus că au fost operate zboruri speciale pentru a transporta echipamente care includeau truse de prim ajutor, provizii medicale suplimentare, precum și mărfuri care includeau îmbrăcăminte termică pentru soldați și echipamente achiziționate pentru familiile din apropierea Gazei.

Ca parte a creșterii zborurilor de marfă, un Boeing 787 Dreamliner a zburat marți spre Mumbai - pentru prima dată în patru ani un avion El Al a aterizat în India.

El Al este printre puținele companii aeriene care zboară către Israel, deoarece majoritatea transportatorilor au oprit zborurile către Tel Aviv.

viewscnt
Afla mai multe despre
el al airlines
avion