Entuziasm în rândul pasionaților de automobile: Volkswagen anunță testarea cu succes a unei baterii avansate „solid-state” pentru vehicule electrice

Entuziasm în rândul pasionaților de automobile: Volkswagen anunță testarea cu succes a unei baterii avansate „solid-state” pentru vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2024

Producătorul german Volkswagen a anunțat testarea cu succes a unei baterii avansate pentru vehicule electrice „solid state”, care degradează mai greu decât cele aflate în prezent pe piață, relatează Brussels Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat săptămâna trecută că PowerCo, divizia de baterii a VW Group, promite 500.000 de km de funcționare pentru bateriile solide - VEZI DETALII AICI

Dezvoltată de start-up-ul american QuantumScape, care este susținut atât de VW, cât și de miliardarul american Bill Gates, se spune că această baterie reprezintă un salt de performanță în comparație cu actualele baterii litiu-ion lichide, scrie G4Media.ro.

FOTO Ungurii cumpără locomotiva TransMontana nr 80 de la producătorul român Softronic CITEȘTE ȘI FOTO Ungurii cumpără locomotiva TransMontana nr 80 de la producătorul român Softronic

Este de sperat că acest lucru se va traduce în vehicule electrice (VE) capabile de autonomii mai mari la o singură încărcare, iar bateriile în sine vor fi probabil mult mai robuste decât predecesoarele lor în stare lichidă, potrivit celor implicați în proiect.

Într-un comunicat de presă al producătorului german de autovehicule, se spune că noua baterie a trecut „cu brio” testele cruciale de utilizare pe termen lung.

Ca parte a acestui test, bateria a fost supusă la un minim de 700 de cicluri de încărcare, după care trebuia să poată fi încărcată la cel puțin 80% din capacitatea sa inițială.

Potrivit Grupului VW, bateria „solid-state” a rezistat la mai bine de 1.000 de cicluri în timpul testelor efectuate la o instalație deținută de PowerCo – o filială VW – după care se pare că a putut fi încărcată la 95% din capacitatea sa inițială.

„Acestea sunt rezultate foarte încurajatoare care susțin în mod impresionant potențialul celulei cu solid-state”, a declarat Frank Blome, directorul general al PowerCo.

„Rezultatul final al acestei dezvoltări ar putea fi o celulă de baterie care permite autonomii lungi, poate fi încărcată foarte rapid și practic nu îmbătrânește.

Emisiunile de obligațiuni ale statelor emergente au atins un nivel record la începutul anului CITEȘTE ȘI Emisiunile de obligațiuni ale statelor emergente au atins un nivel record la începutul anului

Suntem convinși de celula cu stare solidă și continuăm să lucrăm la viteză maximă cu partenerul nostru QuantumScape pentru producția de serie”, a mai spus el.

VW dorește acum să pună bateria în producție, afirmând că următorul pas este „perfecționarea și extinderea” procesului de fabricație.

Anunțul a stârnit entuziasm în rândul pasionaților de automobile, care văd în noua tehnologie a bateriei un posibil panaceu pentru unele dintre principalele dezavantaje ale vehiculelor electrice actuale.

Wall Street a părut să fie la fel de optimist la acest anunț; QuantumScape a înregistrat o creștere de 40% a prețului acțiunilor sale la 4 ianuarie, în urma anunțării rezultatelor testelor.

Alți comercianți și-au exprimat mai mult scepticism, atât în ceea ce privește fezabilitatea pe termen lung a tehnologiei QuantumScape, cât și în ceea ce privește compania însăși.

David Moadel de la firma de consultanță financiară The Motley Fool a declarat: „QuantumScape a fost grozavă pentru comercianții pe termen scurt, dar frustrantă pentru investitorii pe termen lung”, menționând că acțiunile au fost încă în scădere față de ultimul său maxim de 13 dolari din 2023.

„Acțiunile QuantumScape ar putea la fel de bine să fie un 10-bagger sau un penny-stock la propriu într-un deceniu”, a adăugat el, susținând că următorii câțiva ani vor fi probabil „make or break” pentru companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
baterie auto