Dacia a reușit un rezultat foarte bun în luna aprilie, pe piața din Austria. SUV-ul Duster, lansat anul trecut pe toate piețele europene, a fost cel mai vândut din segment, reușind să-și mențină poziția de lider pe segmentul de clienți privați. Procentul clienților care au optat pentru tracțiunea 4x4 a fost foarte mare.
Dacia Duster a ajuns în primele patru luni ale acestui an la 1.657 unități înmatriculate pe piața din Austria, un volum care îl poziționează pe primul loc în segmentul SUV-urilor de pe această piață, potrivit datelor analizate de Profit.ro. Duster a înregistrat un avans foarte mare, de 41%, odată cu lansarea pe piață a noii generații.
Duster este în acest an al patrulea cel mai vândut automobil din Austria, liderul pieței fiind Skoda Octavia. În același timp, modelul Sandero a înregistrat o creștere a vânzărilor în primele luni ale anului, urcând pe locul 5, cu un volum de 1.604 unități vândute.
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

În total, Dacia a vândut în acest an pe piața din Austria - o piață destul de mică dar polarizată din cauza prețurilor mari ale automobilelor noi – un volum de 4.156 de autovehicule, care clasează marac românească pe locul 5, după Skoda, BMW, Audi și SEAT.
În luna aprilie, Dacia s-a bucurat de cifre foarte bune de vânzări pentru Duster, cu 457 de unități, reprezentând un plus de 45,1%, însă s-a confruntat cu o scădere puternică a înmatriculărilor Sandero, care a raportat un declin de aproape 37% față de aprilie 2024, cu doar 330 de unități vândute.

Modelul produs în România și în Maroc simultan se află deja în al patrulea an de existență și urmează să beneficieze de un facelift, care îi va aduce un design îmbunătățit și motorizări noi, care ar trebui să revitalizeze vânzările.

În total, Dacia a vândut în aprilie, pe piața din Austria, 1049 de vehicule, în scădere cu 1,7% față de perioada similară din 2024.

Potrivit informațiilor transmise de Dacia, 50% dintre clienții Duster din această țară au ales echiparea cu tracțiune 4x4, în timp ce un sfert dintre cumpărători au optat pentru motorizarea hibrid, cu cutie automată.

România este una dintre principalele țări de origine pentru automobilele noi cumpărate de clienții locali, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care țara nu are o producție prea solidă de vehicule. Pe primul loc se află, firesc, Germania, dar țara noastră este în primele 7 țări de origine, după Cehia, Franța, Spania, Japonia și China.

Vânzările mașinilor românești au fost depășite de mașinile produse chinezești, cu ajutorul a două mărci importante, BYD și MG, care înregistrează creșteri spectaculoase, la care se adaugă și Model 3 de la Tesla, produs de asemenea în China.
Austria are o cotă tot mai mare de automobile electrice înmatriculate, ajungând la 21,9% din totalul pieței de autoturisme noi și 36,7% automobile hibrid.