Grindeanu: Anul viitor, de la Craiova la Pitești se va putea circula pe drumul expres

Grindeanu: Anul viitor, de la Craiova la Pitești se va putea circula pe drumul expres
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat marți, după după vizita de lucru la obiectivul de investiții rutiere Drum Expres Craiova-Pitești, tronsonul 3 Valea Mare-Colonești, că anul viitor, de la Craiova la Pitești se va putea circula pe drumul expres, după ce constructorul și-a luat angajamentul că va finaliza lucrările la tronsoanele aflate în lucru. Despre Autostrada A0 Sud, ministrul Transporturilor a anunțat că săptămâna viitoare vor da în circulație de asemenea peste 20 km de autostradă din partea de sud a Bucureștiului urmând ca până la sfârșitul anului viitor, toată legătura de la A1 la A2 ieșirea spre Constanța să fie finalizată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Transporturilor a declarat că săptămâna trecută a fost pe Lotul de la Chețani la Câmpia Turzii, care va fi dat în circulație poimâine, cu 8 luni înainte de termen, scrie News.ro.

Dacia Spring pierde o parte din avantajul de preț și se scumpește, inclusiv pe piața second-hand, la nivelul unui Sandero, din cauza noii Ordonanțe a măsurilor fiscale CITEȘTE ȘI Dacia Spring pierde o parte din avantajul de preț și se scumpește, inclusiv pe piața second-hand, la nivelul unui Sandero, din cauza noii Ordonanțe a măsurilor fiscale

”Legat de acest drum expres, pe tronsonul 4, următorul, stadiul este undeva peste 40 % și ca și termen constructorul și-a asumat să fie finalizat și dat în circulație până la sfârșitul anului viitor”, a spus ministrul.

”Asta va însemna că toată distanța, de la Craiova la Pitești, se va putea circula pe drumul expres”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Despre Autostrada A0 Sud, ministrul Transporturilor a anunțat că săptămâna viitoare vor da în circulație de asemenea peste 20 km de autostradă din partea de sud a Bucureștiului urmând ca până la sfârșitul anului viitor, toată legătura de la A1 la A2 ieșirea spre Constanța să fie finalizată astfel încât de la Craiova până la Constanța să se poată circula pe autostradă.

Grindeanu a precizat că este bucuros că bugetul avizat în comisii este mai mult decât dublu de când a preluat portofoliul de munistru.

”Asta nu înseamnă, domnul prim-ministru, că nu o să fie nevoie de mai mulți bani la Ministerul Transporturilor”, a mai spus Grindeanu, precizând că pe zona rutieră a propus și sunt finanțați peste 800 de km de autostradă și drum expres, ceea ce înseamnă foarte mult. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
drum expres