Maersk și-a redus semnificativ prezența în Rusia

Maersk și-a redus semnificativ prezența în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2023

Compania daneză A.P. Moller Maersk A/S a anunțat luni că a ajuns la un acord privind vânzarea a două facilități logistice în Rusia companiei IG Finance Development Limited, fiind astfel aproape de a-și încheia afacerile în această țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Vânzarea facilității de depozitare din Novorossiisk și a celei din Sankt Petersburg a obținut aprobarea autorităților de reglementare din Uniunea Europeană și Rusia, a informat Maersk, una dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume, cu o cotă de piață de aproximativ 17%, scrie Agerpres.

FOTO Din închisoare, Elena Udrea dezvăluie cui se adresează prin celebrul său gest cu mâna la nas CITEȘTE ȘI FOTO Din închisoare, Elena Udrea dezvăluie cui se adresează prin celebrul său gest cu mâna la nas

"Suntem încântați că am găsit un nou proprietar pentru cele două facilități logistice din Rusia și, prin urmarea, ne realizăm obiectivul de a vinde tate activele noastre din țară", a afirmat directorul comercial Karsten Kildahl.

IG Finance Development, o companie cu sediul în Cipru, a încheiat un acord cu Arosa, un mare importator de alimente din Rusia, pentru operarea celor două facilități logistice, a precizat Maersk.

Maersk încă trebuie să mai vândă două remorchere, care aparțin brandului său Svitzer, procesul fiind în derulare, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters. După aceea, Maersk nu va mai avea niciun fel de afaceri în Rusia.

În august, Maersk a anunțat vânzarea participației sale de 30,75% la operatorul portuar rus Global Ports, către cel mai mare operator rus de terminale pentru containere Delo Group.

Global Ports operează șase terminale în Rusia și două în Finlanda, iar printre acționarii săi se află și compania nucleară rusească de stat Rosatom și afaceristul rus Sergey Shiskarev.

Maersk avea aproximativ 500 de angajați în Rusia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
maersk
rusia