Mitsubishi a înregistrat un profit mai mic decât raportase inițial, din cauza costurilor legate de falsificarea consumului

Mitsubishi a înregistrat un profit mai mic decât raportase inițial, din cauza costurilor legate de falsificarea consumului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 mai 2016

Producătorul auto japonez Mitsubishi Motors a înregistrat un profit net de 72,58 miliarde de yeni (660 milioane de dolari) în anul fiscal încheiat în martie, comparativ cu 89,09 miliarde yeni raportat la sfârșitul lunii aprilie, din cauza costurilor legate de manipularea testelor privind consumul de carburant, informază Bloomberg și MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Costurile legate de scandalul în care producătorul auto japonez este implicat au însumat 19,1 miliarde de yeni (174 milioane de dolari), dar, potrivit companiei, suma finală pe care aceasta o va suporta ca urmare a falsificării testelor va fi mai mare. Compania a estimat pierderile doar parțial, pe baza unei analize interne, care a inclus patru tipuri de automobile mini. Costurile se referă la despăgubirile care vor fi acordate clienților și taxe care ar fi fost datorate în situația în care producătorul ar fi raportat corect datele privind consumul.

Acțiunile Fiat Chrysler scad puternic după noi informații privind folosirea unor dispozitive ilegale CITEȘTE ȘI Acțiunile Fiat Chrysler scad puternic după noi informații privind folosirea unor dispozitive ilegale

Mitsubishi Motors a recunoscut recent că a folosit metode de testare a eficienței consumului de carburant neconforme cu legislația japoneză începând din anul 1991. Astfel, Mitsubishi a prezentat date false privind eficiența energetică a nouă modele vândute în Japonia, două dintre acestea fiind comercializate sub marca rivalului Nissan.

Constructorul auto japonez Nissan a anunțat, luna aceasta, că intenționează să preia, printr-o majorare de capital, 34% din acțiunile Mitsubishi.

"Vom ajuta această companie să răspundă provocărilor cu care se confruntă, în special în redobândirea încrederii consumatorilor", a declarat directorul general de la Nissan și Renault, Carlos Ghosn.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
nissan
consum
rezultat
scandal
cost