O companie austriacă de transport feroviar lansează noi conexiuni către Germania și Turcia prin România

O companie austriacă de transport feroviar lansează noi conexiuni către Germania și Turcia prin România
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2024

Operatorul austriac de transport feroviar de marfă Rail Cargo Group a lansat recent două noi conexiuni de la Munchen, în sudul Germaniei, și de la Tekirdag, în nord-vestul Turciei. Nodul acestei inițiative este Curtici, în vestul României, cele două noi servicii fiind Munchen-Curtici și Curtici-Tekirdag, potrivit Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu alte cuvinte, Curtici devine poarta RCG pentru a conecta Turcia și Germania. Compania a spus că Tekirdag este „un punct cheie de transbordare pentru tranzitul și fluxul de trafic între Europa de Vest și Turcia”. Acum se poate aștepta mai multă conectivitate și din Belgia cu Turcia. Acest lucru se datorează faptului că frecvența serviciului RCG care leagă orașul românesc de Genk, în Belgia, este, de asemenea, crescută de la trei la cinci călătorii dus-întors pe săptămână și este acum deschisă pentru semiremorci.

Amazon renunță la plata cu palma CITEȘTE ȘI Amazon renunță la plata cu palma

Îmbunătățirea legăturilor feroviare dintre Europa și Turcia ar putea fi, de asemenea, fructuoasă pentru transportul eurasiatic de-a lungul Coridorului de Mijloc. De exemplu, luna aceasta linia ferată Baku-Tbilisi-Kars, care traversează Turcia, Georgia și Azerbaidjan, este de așteptat să repornească operațiunile după o modernizare majoră. Cu noile legături și cu cele deja existente de la Budapesta și Bratislava la Istanbul, RCG pare să fie dispus să joace un rol important pe această axă. Acest lucru este valabil mai ales având în vedere că compania a adăugat și destinații din Kazahstan, Turkmenistan și Uzbekistan în rețeaua sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
transport feroviar
rail cargo group