Pasajul Unirii din București va fi închis temporar

Pasajul Unirii din București va fi închis temporar
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2022

Pasajul Unirii din București va fi complet închis circulației rutiere pe timpul verii, pentru lucrări de punere în siguranță, care vor începe în jurul datei de 20 iunie și urmează să se încheie la 1 septembrie, a anunțat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

„Pentru a pune în siguranță pasajul rutier, lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce școlile și grădinițile își încheie activitatea, și dorim să încheiem lucrările până în 1 septembrie”, a declarat primarul Sectorului 4, citat de G4Media.ro.

ULTIMA ORĂ Free Now iese din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Free Now iese din România

Acesta a precizat că, pe perioada lucrărilor, Pasajul Unirii „va fi închis complet” circulației rutiere. Daniel Băluță a precizat că nu vor exista restricții rutiere pe alte artere.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, construit în anii 1986-1987, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare și prezintă deficiențe serioase la structura de rezistență care pun în pericol viața a sute de mii de oameni din Sectorul 4 și nu numai. Pentru remedierea în regim de urgență a problemelor de siguranță constatate, la începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului București, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4.

Daniel Băluță a precizat că urmează să fie realizată și expertiza pentru situația planșeului, aflat într-o stare avansată de degradare. În 2017, nivelul de risc a fost stabilit la gradul 4 din 5, care permite ca circulația rutieră prin pasaj să fie permisă. Însă în această perioadă se realizează o nouă expertizare, iar dacă se constată că s-a ajuns la gradul 5, pasajul urmează să fie închis pe o perioadă lungă.

Pentru reabilitarea sau refacerea planșeului, urmează realizarea unui studiu de fezabilitate și a unei propuneri tehnice, ceea ce va dura circa 12-18 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasajul unirii
daniel băluță