Portul Rotterdam cunoaște o revenire a traficului după șocul provocat de pandemie

Portul Rotterdam cunoaște o revenire a traficului după șocul provocat de pandemie
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2020

Volumul de marfă care a trecut prin portul olandez Rotterdam s-a îmbunătățit în trimestrul al treilea, după o scădere semnificativă provocată de pandemia de coronavirus în prima jumătate a anului, a anunțat miercuri cel mai mare port din Europa, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cantitatea de produse agricole, minereu de fier, biomasă și bunuri transportate cu camionul sau feribotul a înregistrat o îmbunătățire notabilă în special la finele celui de-al treilea trimestru, a precizat autoritatea portuară, în timp ce numărul containerelor care au ajuns în Rotterdam a crescut și el, scrie Agerpres.

Metrorex anunță cum va împiedica supraaglomerarea. Inclusiv prin limitarea accesului CITEȘTE ȘI Metrorex anunță cum va împiedica supraaglomerarea. Inclusiv prin limitarea accesului

"Multe segmente au înregistrat o îmbunătățire semnificativă a volumelor comparativ cu cel de-al doilea trimestru", a informat autoritatea portuară din Rotterdam.

Pe ansamblu însă, traficul de marfă în primele nouă luni ale anului este cu 8,8% sub cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, până la 322,3 milioane de tone. Comparativ, în luna aprilie autoritatea portuară avertiza că traficul de marfă ar putea scădea cu 20% în acest an din cauza pandemiei.

"Este încă prea devreme să spunem dacă am depășit cea mai gravă perioadă în termeni economici", a spus directorul general al portului Rotterdam, Allard Castelein. "Cu toate acestea, sunt încurajat de revenirea schimburilor comerciale internaționale și de rezistența economiei noastre", a adăugat Castelein.

Pe ansamblu, traficul de țiței a scăzut cu 8% în primele nouă luni ale anului, în timp ce volumele de minereu de fier și cărbune au scăzut cu aproape 30%. În schimb, numărul de containere care au tranzitat prin portul Rotterdam în perioada ianuarie-septembrie este cu 2% mai mic decât în perioada similară a anului trecut. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rotterdam
pandemie