Șeful diviziei de motoare a BMW dă speranțe fanilor: Ce va fi cu motoarele diesel și pe benzină

Auto/Transporturi   
Șeful diviziei de motoare a BMW dă speranțe fanilor: Ce va fi cu motoarele diesel și pe benzină

BMW a fost unul dintre producătorii de automobile care au ales o strategie flexibilă și inteligentă în privința sistemelor de propulsie, pe fondul impunerii motoarelor electrice de către autoritățile europene.

Cu platforme comune și cu uzine care pot alterna oricând tipul propulsiei în funcție de cererea pieței, dar și cu investiții constante în motorizările pe benzină și diesel, BMW a obținut doi iepuri dintr-o lovitură: și-a menținut competitivitatea pe segmentul de motoare cu combustie și și-a crescut consistent vânzările de mașini electrice.

Urmărește-ne și pe Google News

Omul care coordonează dezvoltarea și producția de motoare pentru mașinile BMW din întreaga lume, Klaus von Moltke, susține că „dezvoltarea și producția de motoare diesel și pe benzină sunt incluse necondiționat” în strategia BMW privind sistemele de propulsie.

ANUNȚ Ryanair - Schimbă dimensiunea bagajelor ce pot fi luate gratuit CITEȘTE ȘI ANUNȚ Ryanair - Schimbă dimensiunea bagajelor ce pot fi luate gratuit

„Motorul cu combustie este fundația noastră și, de asemenea, finanțează afacerea viitorului. În ultimii ani, am produs aproximativ 1,2 milioane de motoare cu ardere internă pe an și le-am exportat pe piețele globale”, explică managerul care coordonează unitatea de producție de motoare cu combustie din Steyr, Austria, a BMW, într-un interviu acordat Automobilwoche.

„Continuăm să dezvoltăm motorul cu combustie, să dezvoltăm tehnologia, testăm noi combustibili pentru compatibilitatea cu motoarele noastre, HVO 100 pentru motorină, și lucrăm în prezent la pregătirea motoarelor noastre cu ardere internă pentru standardul de emisii EU7”, mai spune șeful diviziei de motoare a BMW.

El susține că planurile companiei se bazează în continuare pe combustie, în paralel cu trecerea la electromobilitate. „Avem o bază puternică de motoare cu ardere internă și, odată cu intrarea noastră în mobilitatea electrică, vom fi, de asemenea, un furnizor important pentru arhitectura BMW Neue Klasse. Acest lucru ne pune într-o poziție în care putem livra flexibil în funcție de cerere”.

Directorul care coordonează dezvoltarea motoarelor BMW explică și faptul că producătorul german are din acest punct de vedere un avantaj concurențial, datorită flexibilității sistemelor de propulsie. „Oferim toate posibilitățile într-un mod neutru din punct de vedere tehnologic, fără a intra în supracapacitate”.

EXCLUSIV Ionuț Negoiță, cu extindere agresivă pe sectorul rezidențial, anunță după majorarea TVA la tranzacțiile imobiliare: Vin efecte negative în lanț! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ionuț Negoiță, cu extindere agresivă pe sectorul rezidențial, anunță după majorarea TVA la tranzacțiile imobiliare: Vin efecte negative în lanț!

Între timp, fabrica de motoare din Steyr s-a specializat și în propulsoare electrice, astfel că flexibilitatea este maximă. „O componentă nouă, diferențiatoare, pe care am dezvoltat-o aici și pe care o producem aici este invertorul. Până acum, l-am cumpărat de la furnizori”.

Această componentă esențială într-o mașină electrică permite transformarea energiei recuperate pentru a fi stocată în baterie și odată cu actualizarea sa, poate crește foarte mult eficiența, prin reducerea cu 40% a pierderilor, simultan cu o reducere a greutății, după cum susține Moltke.

Totul contribuie la o creștere a autonomiei cu până la 30%, fiind diferențe esențiale între generația a cincea de invertoare și următoarea, cea la care BMW lucrează în prezent.

Gigantul chinez al bateriilor CATL, furnizor Tesla, își extinde masiv operațiunile globale: De ce contează acest lucru pentru piața auto electrică CITEȘTE ȘI Gigantul chinez al bateriilor CATL, furnizor Tesla, își extinde masiv operațiunile globale: De ce contează acest lucru pentru piața auto electrică

Singurul detaliu care ar putea părea neprietenos este faptul că digitalizarea și tranziția la propulsia electrică vor aduce o reducere importantă de angajați, în viitor, industria auto fiind una dintre cele mai expuse la digitalizare și introducerea noilor tehnologii inteligente.

Uzina BMW din Steyr este cea mai mare fabrică de motoare a grupului, are propriul centru de cercetare și dezvoltare și a început deja producția de baterii și de componente pentru propulsia electrică. Fabrica are un volum de 5.500 de motoare pe zi, motoare diesel și pe benzină, cu 3, 4 și 6 cilindri, în 2024 fiind produse aproximativ 1,2 milioane de motoare, pe 13 linii de asamblare.

În total, în uzina de motoare a BMW din Steyr lucrează 4900 de angajați, dintre care 700 în dezvoltare. În urmă cu doi ani, i s-a alocat contractul de producție pentru propulsia viitoarelor modele Neue Klasse.

ANALIZĂ Piețele americane ating noi maxime istorice, dar prudența persistă înaintea raportului privind locurile de muncă CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piețele americane ating noi maxime istorice, dar prudența persistă înaintea raportului privind locurile de muncă

Primul dintre ele, iX3, care va avea premiera în luna septembrie, a trecut în acest moment de producția de pre-serie și se apropie de debutul oficial. Pentru a putea produce sistemele de propulsie ale acestui model, precum și cel al lui i3, la Steyr s-a investit aproximativ un miliard de euro, fiind atinsă o capacitate doar pentru motoare electrice de 600.000 de unități anual.  

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw diesel
bmw motoare pe benzina
bmw neue klasse
bmw electric
ix3