Șoferii care consumă alcool, între producerea unui accident cu victime și prelevarea probelor biologice, vor risca închisoare de la 1 la 5 ani. Pedeapsa va fi de până la 7 ani pentru profesioniști

Șoferii care consumă alcool, între producerea unui accident cu victime și prelevarea probelor biologice, vor risca închisoare de la 1 la 5 ani. Pedeapsa va fi de până la 7 ani pentru profesioniști
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2017

Conducătorul unui vehicul care consumă alcool sau alte substanțe psihoactive, după producerea unui accident de circulație soldat cu victime și până la recoltarea probelor biologice, va fi pedepsit cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă, prevede un proiect de lege aprobat astăzi de Guvern. Pedeapsa va fi cuprinsă între 2 și 7 ani pentru șoferii care efectuează transport de persoane sau substanțe periculoase, precum și pentru instructorii auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Proiectul de lege, care va trebui aprobat de Parlament pentru a intra în vigoare, pune în acord Codul Penal cu nu mai puțin de 13 decizii ale Curții Constituționale.

Astfel, proiectul de lege prevede că fapta conducătorului unui vehicul de a consuma alcool sau alte substanțe psihoactive, după producerea unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, până la recoltarea probelor biologice, va fi pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă, astăzi nefiind o astfel de sancțiune.

Dacă persoana aflată în una din situațiile de mai sus efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa va fi închisoarea de la 2 la 7 ani.

Revoluție în industria auto: producătorii de mașini, obligați să introducă la orice vehicul sisteme de detectare a pietonilor, frânare rapidă și reducere automată a vitezei CITEȘTE ȘI Revoluție în industria auto: producătorii de mașini, obligați să introducă la orice vehicul sisteme de detectare a pietonilor, frânare rapidă și reducere automată a vitezei

Nu constituie, însă, infracțiune consumul de substanțe psihoactive, după producerea accidentului de circulație care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane și până la recoltarea probelor biologice, dacă acestea sunt administrate de personal medical autorizat, în cazul în care acestea sunt impuse de starea de sănătate sau de vătămarea corporală a conducătorului auto.

Proiectul de lege incriminează și fapta de conducere pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier, neînmatriculat sau neînregistrat sau cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare. De asemenea, pentru conducerea unui tractor agricol sau forestier, fără permis de conducere, este prevăzută închisoare de la 1 la 5 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
sofer
alcool
accident
probe
prelevare
inchisoare
pedeapsa
infractiune
cod penal
guvern
lege
proiect