Sunt pregătite noi reguli pentru bagaje în avion. Cele actuale generează confuzie printre pasageri

Sunt pregătite noi reguli pentru bagaje în avion. Cele actuale generează confuzie printre pasageri
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2023

Comisia Europeană a cerut companiilor aeriene să standardizeze dimensiunile bagajelor, transmite Euronews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lipsa unor dimensiuni comune provoacă adesea confuzie în rândul clienților companiilor aeriene și duce la costuri suplimentare ascunse, arată G4Media.

DECIZIE Poliția locală îi va putea amenda pe conducătorii de trotinete electrice CITEȘTE ȘI DECIZIE Poliția locală îi va putea amenda pe conducătorii de trotinete electrice

Mulți oameni consideră că este dificil să înțeleagă ce dimensiuni ale bagajelor sunt permise gratuit la bord, ceea ce a determinat solicitarea de miercuri a Comisiei către companiile aeriene.

La începutul acestui an, Parlamentul European a solicitat standardizarea normelor privind bagajele de mână ale companiilor aeriene. Însă, în loc să propună măsuri, Comisia a declarat că preferă să lase industria să stabilească ea însăși regulile.

„Aceste informații ar trebui să fie furnizate călătorilor încă de la început, pentru a ști exact atunci când cumpărați un bilet ce cumpărați de fapt și ce fel de bagaje puteți aduce fie la bord, fie în cală?” a declarat Adina Vălean, comisarul european pentru transport, în fața jurnaliștilor la Bruxelles.

ANUNȚ Când ajunge în țară primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când ajunge în țară primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani

„Acestea fiind spuse, ne rezervăm dreptul ca, dacă nu se întâmplă nimic într-un interval de timp rezonabil, să intervenim.”

În același timp, Comisia a propus și o serie de măsuri pentru consolidarea legislației privind drepturile pasagerilor, cu un accent special pe rambursarea călătoriilor întârziate sau anulate, după ce a descoperit lacune atunci când vine vorba de călătoriile intermodale.

Una dintre modalitățile prin care Comisia încearcă să rezolve această problemă este prin intermediul unui formular standard de rambursare și despăgubire la nivelul UE.

Dar va încerca, de asemenea, să îi ajute pe pasageri să fie mai conștienți de drepturile lor, în special în cazul în care călătoresc cu diferite mijloace de transport sau au rezervat călătoria printr-un intermediar.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
bagaje