Toyota a reușit să depășească toate recordurile de vânzări și producție. Președintele își cere scuze pentru scandalurile din grup

Toyota a reușit să depășească toate recordurile de vânzări și producție. Președintele își cere scuze pentru scandalurile din grup
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 ian 2024

Producția și vânzările globale ale Toyota au atins niveluri record pentru decembrie, ca urmare a cererii solide din fiecare regiune pentru produsele companiei, conform explicațiilor oficiale, la care s-a adăugat și finalul crizei de semiconductori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota a vândut în 2023 11,2 milioane de autovehicule, cu mărcile proprii, Toyota și Lexus, precum și cu Daihatsu și Hino, mărci controlate de asemenea de compania japoneză. Volumul este un record absolut pentru Toyota Motor, fiind pentru prima dată când depășește pragul de 11 milioane de vehicule vândute la nivel global.

Obligațiile șoferilor de autocare turistice din UE au fost flexibilizate: perioadele de repaus obligatoriu pot fi amânate CITEȘTE ȘI Obligațiile șoferilor de autocare turistice din UE au fost flexibilizate: perioadele de repaus obligatoriu pot fi amânate

Creșterea vânzărilor față de 2022 a fost de 7,2 procente, în condițiile în care primele luni ale anului au adus o prelungire a crizei de semiconductori.

Și vânzările în afara Japoniei au atins un nivel istoric, cu 8,9 milioane de vehicule, în creștere cu 4,1% față de anul anterior.

Mărcile Toyota și Lexus au însumat un volum total de 10,3 milioane de vehicule, cu 7,7% mai multe decât în anul anterior, fiind și ele cele mai ridicate din istoria acestor mărci, un total de 8,6 milioane fiind livrat în afara Japoniei.

ULTIMA ORĂ Renault Group anulează planurile privind o listare a diviziei electrice Ampere CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Renault Group anulează planurile privind o listare a diviziei electrice Ampere

Producția totală a grupului a fost de 11,5 milioane de autovehicule, de asemenea un record al tuturor timpurilor pentru companie, rezultatul fiind mai mare cu 8,6% față de 2022, din care 7,2 milioane de vehicule au fost produse în uzinele din alte țări decât Japonia. Mărcile Toyota și Lexus au înregistrat o producție de 10,03 milioane de vehicule, cel mai ridicat nivel din toate timpurile, din care 6,6 milioane au fost produse în afara Japoniei.

Vânzările pe regiuni au fost dominate de SUA, cu 2,2 milioane de vehicule livrate în 2023, urmate de China, cu 1,9 milioane (în scădere cu 1,7%), Japonia, cu 1,6 milioane, și de Europa, cu 1,1 milioane (creștere de 9,1%).

"Aș dori să-mi exprim cele mai profunde scuze clienților și părților interesate pentru neplăcerile și îngrijorările cauzate de neregulile succesive de la Hino Motors, Daihatsu și Toyota Industries", a declarat președintele Toyota, Akio Toyoda, în cadrul unui eveniment în care a anunțat viziunea grupului Toyota, fondat de străbunicul său, ce include în prezent 17 companii.

FOTO Dacia pregătește prototipul pentru Dakar. Are deja o listă impresionantă de piloți CITEȘTE ȘI FOTO Dacia pregătește prototipul pentru Dakar. Are deja o listă impresionantă de piloți

 Ministerul japonez al Transporturilor a ridicat marți interdicția asupra livrărilor a 10 mașini produse de Daihatsu.

Luni, Toyota a dezvăluit că suspendă livrările unor modele Toyota, inclusiv ale camionului Hilux și ale SUV-ului Land Cruiser 300, după ce o comisie independentă a descoperit abateri la testele pentru motoarele diesel dezvoltate de furnizorul Toyota Industries.

În 2022, o altă comisie însărcinată cu investigarea unui scandal privind emisiile de la Hino Motors a descoperit că unitatea de camioane a falsificat datele privind emisiile motoarelor încă din 2003.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota productie
vanzari toyota
criza semiconductori