Toyota suspendă livrările a 10 modele din cauza problemelor de testare

Toyota suspendă livrările a 10 modele din cauza problemelor de testare
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2024

Toyota Motor va suspenda vânzările pe plan global a 10 modele după ce a descoperit nereguli la testele de certificare pentru motoarele diesel dezvoltate de filiala sa Toyota Industries, a anunțat luni cel mai mare producător auto mondial, transmit Reuters și Kyodo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Printre modele vizate se află camionul Hilux, SUV-urile Land Cruiser 300, Lexus LX500D și Fortuner, vehicul cu utilizare multiplă Innova și camioneta Hiace, scrie Agerpres.

VIDEO Alstom semnează contractul cu România pentru locomotive. Pe ce rute vor circula CITEȘTE ȘI VIDEO Alstom semnează contractul cu România pentru locomotive. Pe ce rute vor circula

"A existat o lipsă de comunicare cu Toyota Motor și nu a fost suficientă coordonare în privința proceselor de testare și a procedurilor care ar fi trebuit urmate", a explicat președintele Toyota Industries, Koichi Ito, la o conferință de presă.

În anul financiare care s-a încheiat la 31 martie 2023, Toyota Industries a vândut aproximativ 84.000 automobile cu motoare diesel afectate dar acestea, precum și vehiculele, îndeplinesc standardele de producție, a dat asigurări compania.

Ministerul Transporturilor din Japonia a anunțat că va demara marți o investigație la fabrica Hekinan deținută de Toyota Industries în prefectura Aichi, unde compania produce mașini și motoare.

Toyota Motor deține o participație de aproape 25% în Toyota Industries care, la rândul său, deține 8% din producătorul auto nipon.

Luni, acțiunile Toyota Industries au înregistrat un declin de 4% la Bursa de la Tokyo, în timp ce titlurile Toyota Motor au urcat cu 3,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
modele
testare