Consilier municipal din Arad Dorian Curcanu (USR) afirmă că noul pod construit peste Mureș, o investiție de peste 165 milioane lei, care nu a fost încă recepționată din cauza unor probleme tehnice, riscă să se prăbușească.
El susține că „ar fi cel mai mare eșec de infrastructură din 1990 încoace”.

El cere o expertiză independentă asupra podului, dar și toată corespondența din ultimii trei dintre Primăria Arad și constructor.
Contactat de Agerpres, Dorian Curcanu a afirmat că are informații neoficiale conform cărora construcția nu ar mai putea fi salvată.
‘Din informațiile neconfirmate oficial, acest pod este practic o daună totală. M-aș bucura ca aceste informații să nu se confirme, pentru că altfel ar fi cel mai mare eșec de infrastructură din 1990 încoace’, a afirmat consilierul municipal.
Reprezentanții Primăriei au spus că vor emite ulterior un punct de vedere, după consultarea specialiștilor din instituție.
În 18 iunie, prefectul județului Arad, Mihai Pașca, a anunțat, într-o conferință de presă, că Inspectoratul de Stat în Construcții a verificat lucrările și a constatat ‘deformări’ ale structurii podului, fiind aplicată o amendă constructorului.

Potrivit unor surse contactate de Agerpres, amenda aplicată constructorului a fost de 10.000 de lei, dar firma a avut posibilitatea de a plăti jumătate din amenda minimă de 1.000 de lei. Firma a achitat cei 500 de lei.
Referitor la situația podului, Primăria a transmis, în 18 iunie, printr-un comunicat de presă, că deschiderea traficului pe noua construcție se amână cu câteva luni. Instituția arată că recepția lucrărilor nu poate avea loc acum ‘întrucât podul hobanat peste Mureș nu corespunde din punct de vedere tehnic’.
Ulterior, Consiliul Local Municipal Arad a aprobat amânarea recepției lucrărilor la pod până la finalul anului.
Noul pod peste Mureș din municipiul Arad, care a costat 165,7 de milioane de lei, a fost finalizat și urma să fie dat în folosință în această vară.

Lucrările au început în 2022, iar construcția are 295 de metri lungime, o lățime de 23,5 metri, are piste de biciclete și iluminat decorativ pe bază de leduri.
Podul va permite o legătură rutieră mai rapidă între mari cartiere ale municipiului, respectiv UTA, Confecții, Pârneava, Alfa și Aradul Nou.
Construirea podului a făcut parte dintr-un proiect mai amplu de realizare a unui nou traseu de transport public, cu o valoare totală de 227 de milioane de lei, fonduri europene.
Proiectul mai include amenajarea de stații de reîncărcare pentru autobuze electrice, modernizarea a 17 stații de transport public și construirea altor șase stații noi, crearea, modernizarea sau extinderea a 20 de intersecții semaforizate, dar și plantarea a sute de arbori și arbuști de-a lungul drumurilor.