Cotațiile petrolului au scăzut la noi niveluri minime ale ultimelor trei luni

Cotațiile petrolului au scăzut la noi niveluri minime ale ultimelor trei luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2016

Prețul petrolului a continuat să scadă vineri, atingând noi niveluri minime din ultimele trei luni, de sub 42 dolari pe baril, în condițiile în care oferta se menține peste cerere, iar ultimele date economice au fost sub așteptări, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent, de referință la Londra, este în declin cu 50 de cenți, la 42,20 dolari pe baril, după ce a atins un nivel minim al ședinței de tranzacționare de 41,82 dolari pe baril, cel mai redus nivel din aprilie, arată news.ro.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană,  a coborât la 40,96 dolari pe baril.

Ambele prețuri sunt în prezent cu circa 20% mai mici față de ultimul vârf atins de cotațiile petrolului, în luna iunie.

Vești bune pentru producătorii de petrol: India amenință poziția Chinei de lider al consumatorilor de țiței CITEȘTE ȘI Vești bune pentru producătorii de petrol: India amenință poziția Chinei de lider al consumatorilor de țiței

Pe lângă producția robustă de petrol, ieftinirea a fost stimulată vineri de publicarea datelor privind evoluția economiei Statelor Unite ale Americii.

Cea mai mare economie a lumii a crescut în al doilea trimestru din acest an cu 1,2% față de aceeași perioadă din 2015, cu mult sub estimările analiștilor, în special ca urmare a reducerii stocurilor de către companii.

Prețul petrolului Brent a scăzut cu până la 70% din 2014 până la începutul anului 2016, când a atins un minim al ultimilor 12 ani, de circa 27 de dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
minim