Enel a găsit cumpărători pentru activele din Chile

Enel a găsit cumpărători pentru activele din Chile
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2022

Sonnedix și Cubico, doi dezvoltatori de energie regenerabilă, concurează pentru achiziționarea activelor din domeniul energiei solare ale subsidiarei Enel din Chile, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, Sonnedix, deținut de un grup de investitori instituționali consiliați de divizia de gestionare a activelor a băncii americane JPMorgan Chase & Co, și Cubico, deținut de Public Sector Pension Investment Board și Teachers' Pension Plan din Ontario, se așteaptă ca Enel să ia o decizie în privința unui cumpărător până la finalul acestei luni.

Autoritățile britanice au aprobat pentru prima dată în ultimii 30 de ani deschiderea unei noi mine de cărbune CITEȘTE ȘI Autoritățile britanice au aprobat pentru prima dată în ultimii 30 de ani deschiderea unei noi mine de cărbune

Portofoliul, compus din unități operaționale și nou construite de aproximativ 500 MW, ar urma să aducă Enel până la un miliard de euro, informează Agerpres.

Reuters precizează că oficialii Enel și Cubico nu au dorit să comenteze informația, iar cei ai Sonnedix nu au răspuns solicitărilor de a comenta.

Vânzarea are ca obiectiv obținerea de numerar, susțin sursele, în condițiile în care Enel vrea să-și reducă datoria netă la 51 - 52 miliarde de euro până la finalul lui 2023, de la 69 miliarde de euro la 30 septembrie 2022.

La prezentarea de luna trecută a strategiei actualizate, Enel SpA a anunțat că intenționează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-și reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezența sa în șase țări.

Enel și-a anunțat plecarea din România

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active - care vizează printre altele active din România, Argentina și Peru - va fi realizată până la finalul lui 2023, a informat într-un comunicat Enel.

Compania a transmis, luna trecută, că ultimii trei ani au fost afectați de efectul combinat al epidemiei COVID-19, al conflictelor geopolitice și al evenimentelor meteorologice extreme legate de schimbările climatice.

„Acest scenariu a sporit necesitatea unei tranziții energetice accelerate și a digitalizării, alături de reproiectarea și reechilibrarea lanțurilor de aprovizionare globale”, spuneau reprezentanții Enel. Planul prevede ieșirea din afaceri și zone geografice care nu se pliază atât de bine pe strategia grupului.

„La finalul acestui program vom fi o companie mai simplă, mai agilă”, a spus CEO-ul și directorul general al Grupului Enel, Francesco Starace.

„Activitățile din Europa se vor concentra pe Italia și Spania, în condițiile în care vom ieși din România", a spus, la rândul său, Alberto De Paoli, directorul financiar al companiei. În America Latină, grupul intenționează să se retragă din Peru și Argentina, iar unele zone geografice, cum ar fi Australia și Grecia, se așteaptă să fie adăugate la modelul de administrare de tip Stewerdship, adică împreună cu un partener.

Cea mai mare companie italiană de utilități intenționează să investească în următorii trei ani aproximativ 37 de miliarde de euro pe cele șase piețe de bază: Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia, Chile și Columbia.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
chile