INFOGRAFIC Ce factură ar trebui să plătească zilnic Darth Vader pentru consumul de energie electrică al Stelei Morții

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 4 dec 2016

O sumă greu de imaginat și chiar de scris și de pronunțat: 6.254.254.800.000.000.000.000.000.000 lire sterline. În cuvinte, preluând mot a mot din engleză, asta ar însemna 6,25 octilioane de lire, sumă de 30 de mii de miliarde de ori mai mare decât valoarea totală a banilor aflați în circulație pe Terra în momentul de față, cifrată la 200 mii de miliarde de lire sterline. Atât l-ar costa pe Darth Vader alimentarea cu energie electrică pentru o singură zi a Stelei Morții, imensa stație spațială militară a Imperiului Galactic din Războiul Stelelor, capabilă să distrugă o planetă dintr-o singură lovitură.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Estimarea aparține unui furnizor de energie din Marea Britanie, Ovo Energy, și se bazează pe calculele experților de la 3 universități, precum și pe sprijinul mai multor comunități de fani Star Wars.

Aceste calcule au avut ca premise datele tehnice de bază ale stației spațiale, preluate fie direct din filmele seriei, fie din diverse enciclopedii alcătuite de fani. Valoarea facturii a fost calculată pe baza prețurilor la energie pentru consumatorii finali practicate în prezent de furnizor. Vorbim despre un vehicul spațial de dimensiuni comparabile cu cele ale Lunii, satelitul natural al planetei noastre. 

Sursă: https://www.ovoenergy.com

Sursă: https://www.ovoenergy.com

Potrivit sursei citate, cel mai mare cost energetic al Stelei Morții ar fi reprezentat de declanșarea și reîncărcarea imensei sale arme-laser. Sub acest aspect, s-a calculat cantitatea de energie necesară dezintegrării unei planete cu masă aproximativ egală cu cea a Pământului, așa cum este prezentată Aldebaraan, planeta natală a prințesei Lea.

Sursă: https://www.ovoenergy.com

Sursă: https://www.ovoenergy.com

O povară astronomică în factura de electricitate a Stelei Morții este adăugată și de capacitatea stației spațiale militare a Imperiului de a se deplasa cu viteze superioare celei a luminii, prin așa-numitul "hiperspațiu".

Sursă: https://www.ovoenergy.com

Sursă: https://www.ovoenergy.com

Și estimările privind costurile energetice mai "casnice" ale Death Star te lasă mască. Calculele prezentate de furnizorul britanic de energie arată că, pentru iluminat, stația spațială ar avea nevoie de echivalentul a peste 191 de miliarde de becuri standard de 60W. Cheltuieli zilnice: peste 41 de miliarde de lire sterline.

"Se pare că și alimentarea oamenilor răi este destul de costisitoare", spun cei de la Ovo Energy, care au calculat câtă energie ar fi necesară zilnic pentru pregătirea a trei mese în stil britanic pentru cele peste 2 milioane de persoane de la bordul stației spațiale și cât ar costa aceasta: peste 237.000 de lire sterline în fiecare zi.

La asta se adaugă cheltuielile energetice cu spălatul și uscatul hainelor echipajului, de peste 186.000 de lire sterline zilnic.

Sursă: https://www.ovoenergy.com

Sursă: https://www.ovoenergy.com

Nu în ultimul rând, avem costurile cu energia necesară reciclării uriașei cantități de deșeuri generate de activitatea de la bordul Stelei Morții (456.495 lire sterline în fiecare zi).

Sursă: https://www.ovoenergy.com

Sursă: https://www.ovoenergy.com

Total general: 6.254.254.800.000.000.000.000.000.000 de lire sterline pe zi. Studiul integral poate fi consultat aici

Sursă: https://www.ovoenergy.com

Sursă: https://www.ovoenergy.com

viewscnt
Afla mai multe despre
razboiul stelelor
star wars
darth vader
death star
factura energie electrica
pret energie electrica
consum energie electrica