Mircea Ursache: Menținerea Hidroelectrica în starea de insolvență este un semnal prost pentru economie

Mircea Ursache: Menținerea Hidroelectrica în starea de insolvență este un semnal prost pentru economie
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2016

Faptul că statul român nu a mai realizat nicio tranzacție pe piața de capital timp de un an și jumătate nu este un semnal bun pentru investitori, iar listarea Hidroelectrica ar putea constitui gura de aer de care piața are nevoie pentru a recăpăta încrederea jucătorilor, a declarat miercuri vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mircea Ursache.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Am inițiat discuții cu autoritățile pentru a vedea dacă avem o șansă în 2016 să mișcăm piața de capital. Dar ca să poți să miști o astfel de piață, trebuie mai întâi ca tu ca stat să dai încredere pieței. Pauza de un an și jumătate în care statul nu a mai intervenit în piața bursieră este de prost augur pentru investitori. (...) Piața are nevoie ca de aer de câteva lucruri mari: Hidroelectrica! Menținerea ei în starea de insolvență este un semnal prost pentru economie. După părerea mea, vom avea un model de succes când vom trece la listare", a explicat Ursache.

Reprezentantul ASF a subliniat că, pe lângă efectul pozitiv asupra pieței de capital, listarea companiilor de stat aduce și alte beneficii, respectiv transferul de guvernanță corporatistă, care face ca atât managementul companiei respective, dar și profitul să arate mult mai bine.

Petrolul s-a apreciat, ajungând la nivelul înregistrat la începutul anului CITEȘTE ȘI Petrolul s-a apreciat, ajungând la nivelul înregistrat la începutul anului

Pe de altă parte, vicepreședintele ASF a admis că, la nivelul autorității, se lucrează încă la reglementările necesare pentru eliminarea barierelor care, de-a lungul timpului, au împiedicat dezvoltarea pieței de capital.

"Vă asigur că 2016 va fi anul în care piața românească se va elibera de toate aceste bariere", a mai spus Mircea Ursache.

Hidroelectrica a fost în insolvență în perioada iunie 2012 - iunie 2013, însă a reintrat în procedură de reorganizare judiciară în februarie 2014. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
asf
mircea ursache