Radiocomunicații intră în portofoliul Hidroelectrica. Contract prin negociere fără anunț de participare

Radiocomunicații intră în portofoliul Hidroelectrica. Contract prin negociere fără anunț de participare
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 26 iun 2023

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, va fi în următoarele 12 luni furnizorul de energie electrică al Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR) pentru suma de 66,9 milioane de lei, fără TVA. Contractul prevede livrarea a 68.748 MWh și a intrat în vigoare de la 1 mai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Această procedură a fost desfășurată prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, în conformitate cu prevederile articolului 104, aliniatul (1), litera a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice. Procedura de atribuire a fost inițiată prin transmiterea invitației de participare la procedura de achiziție. Procedura inițială conform anunțului de participare CN1051848/10.02.2023 a fost anulată automat deoarece nu a fost depusă nicio ofertă", este explicația.

EXCLUSIV Profitul celui mai mare furnizor și distribuitor de gaze din România a explodat. Compania: A provenit 73% din ″circumstanțe excepționale″; deficit de cash, situația rămâne tensionată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Profitul celui mai mare furnizor și distribuitor de gaze din România a explodat. Compania: A provenit 73% din ″circumstanțe excepționale″; deficit de cash, situația rămâne tensionată

Procedura anulată a fost estimată la 68,198 milioane de lei.

Anterior, SNR a fost aprovizionată cu energie electrică de Enel Energie Muntenia.

"Furnizorul de energie electrică cu care Societatea Națională de Radiocomunicații S.A. a avut contract, începând cu data de 01.07.2022, a fost Enel Energie Muntenia - ca Furnizor de Ultimă Instanță (FUI). Contractul încheiat a fost unul standard pentru acest tip de furnizare și nu a avut o valoare stabilită. Prețul nu a fost unul fix, acesta fiind stabilit conform reglementărilor în vigoare pentru FUI", se arată într-un răspuns remis de companie pentru Profit.ro.

TABEL Noi scumpiri. Prețul benzinei, cu 5-7 bani peste cel al motorinei CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Prețul benzinei, cu 5-7 bani peste cel al motorinei

Hidroelectrica a terminat anul trecut cu un profit net contabil de 4,4 miliarde lei, cu peste 42% mai mare față de cel din 2021 (3,08 miliarde lei), și îl va distribui aproape integral acționarilor, în două tranșe.

SNR este cel mai mare jucător local în domeniul broadcasting-ului (difuzare și transport programe radio și TV). De asemenea, sub brandul Radiocom, SNR este furnizor de rețele și servicii de comunicații, transfer de date și Internet.

Compania este controlată integral de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
snr
radiocomunicatii
contract